Висша чиновническа длъжност в централата на НАТО в Брюксел е

...
Висша чиновническа длъжност в централата на НАТО в Брюксел е
Коментари Харесай

Благоевград шушука: Шанс за важен пост в НАТО ли вкара Андрей Новаков в казарма?

Висша чиновническа служба в централата на НАТО в Брюксел е повода евродепутатът и регионален водач на ГЕРБ в Пиринско Андрей Новаков в най-отговорното време на локални избори за политиците да влезе непринудено в казармата. Това се разяснява интензивно в Благоевград през последните дни, а осведомени даже настояват, че към този момент е квалифицирано портфолиото му за кандидатстване за позиция, която всеки миг се чака да се разгласи, написа struma.bg.
Става въпрос за втори секретар в департамент по източните въпроси с задължения на докладчик за страните от Балтийско до Черно море.
Чиновническото място се отваряло в нова конструкция, която следва да се утвърди и към която сериозен интерес към този момент били декларирали специалисти от много страни, като от Румъния конкуренцията била най-силна. За това Новаков имал поддръжката на водача на ГЕРБ Б. Борисов, отговарял на всички условия за заемане на поста, без едно – да е отбил военна работа.
Късите периоди принудили регионалния водач на ГЕРБ в Пиринско да пренебрегне партийните предизборни задължения и в средата на септември да влезе в казармата непринудено, излизайки в неплатен отпуск за месец и отказвайки се от евродепутатската заплата.
Пред медиите тогава Новаков стимулира решението си с изказване, че военната работа е дълг на всеки един български жител. „ Да браниш страната си е парламентарен дълг на всеки един жител. Аз просто извършвам дълга си в миг, когато нейният цивилизационен избор е обект на спор, за жал “, съобщи преди месец евродепутатът пред Военния тв канал и изясни, че събитията в Украйна са го предизвикали да прояви интерес по тематиката.
На 7 октомври Новаков постави войнишка клетва с останалите резервисти и с курсантите от Националния боен университет във Велико Търново и след военната подготовка в артилерийския факултет в Шумен към този момент е младши експерт артилерия и противовъздушна защита.
„ Аз имам работа, която доста ми харесва, за която съм се борил, която оценявам и ме кара да се усещам осъществен, и мисля да си довърша мандата по този начин, както ми е сложена задачата. Ако не ми слагат друга.
Към момента висши длъжности не ме интересуват, също така ГЕРБ да завоюва в Благоевградска област на всички места, където имаме претенденти, и редом работата ми в Европейския парламент да върви “, по този начин Андрей Новаков разяснява слуховете, че се готви да се кандидатира за пост в централата на НАТО.
На въпрос за какво тъкмо в разгара на предизборната акция реши да влезе в казармата, той отговори: „ За последните 3 година това са осми избори, които вършим. Напрегнатите моменти за други хора за мен са всекидневие – това е стандартът, в който пребивавам аз в последните най-малко 4 година, и сигурно от 3 година, откогато съм регионален координатор на ГЕРБ. Дотук управлявах щаба на ГЕРБ в границите на 5 парламентарни избора, 1 предварителен кметски в 2 тура, 1 президентски в два тура и в този момент едни локални. Обичайно на хората да натрупат толкоз опит в избори им трябват 20 година в естествена конюнктура.
„ Най-напрегнат интервал “ беше и април тази година, и октомври предходната, преди този момент юли предходната година, преди този момент отново ноември… За мен това е всекидневно натоварване. Решението не съм взел самосиндикално, то е в съгласие “, сподели Андрей Новаков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР