Висш украински служител заяви днес, че войната с Русия е

...
Висш украински служител заяви днес, че войната с Русия е
Коментари Харесай

Киев: Нуждаем се от помощ от Запада до победата

Висш украински чиновник съобщи през днешния ден, че войната с Русия е навлязла в продължителна фаза и Украйна се нуждае от непрекъсната военна поддръжка от западните страни, до момента в който не победи съветската войска.

"Ние към този момент навлязохме в продължителна война и ще се нуждаем от непрекъсната поддръжка ", сподели пред украински медии заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр.



"Западът би трябвало да разбере, че помощта му не може да бъде еднократна, а нещо, което ще продължи до нашата победа ", уточни Маляр.

Тя сподели, че украинските войски оказват "силна опозиция " на нашествениците в Северодонецк.

"Там е с напрежение, боевете не престават... Единственото, което можем да кажем сигурно, е, че въоръжените ни сили оказват мощна опозиция, тъй като другояче градът щеше да е паднал под контрола на съветските войски. Можем да заявим също, че вземат участие доста професионални украински елементи. Планът на руснаците - те желаят да стигнат до административната граница на областите Донецк и Луганск, само че към този момент не съблюдават периодите си и не са в положение да изпълнят този проект ", разясни Маляр.

В същото време тя означи, че защото боевете в Северодонецк не престават, няма по какъв начин да се каже каква част от града се управлява от съветските войски. Според Маляр обстановката е динамична.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР