Висш руски дипломат предложи днес страната му да деблокира украинските

...
Висш руски дипломат предложи днес страната му да деблокира украинските
Коментари Харесай

Русия предлага да деблокира украинските пристанища срещу вдигане на санкциите

Висш съветски посланик предложи през днешния ден страната му да деблокира украинските морски пристанища и по този начин да разреши жизненоважният за света експорт на украинско зърно при изискване, че бъдат вдигнати интернационалните наказания против Русия и че Украйна махне мините към пристанищата си.

" Решението на продоволственния проблем изисква сложен метод, включително обвързван със снемането на санкционните ограничавания, които бяха наложени на съветския експорт и финансови транзакции, а също по този начин изисква разминиране от страна на Украйна на всички пристанища, където има кораби. Русия е подготвена да даде нужния филантропичен кулоар, която тя и прави всеки ден ", сподели Руденко, представен от формалната съветска организация ТАСС.

По-рано председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление пред Ройтерс упрекна Русия, че употребява тематиката за храните като средство за шантаж и че Европа би трябвало да търси разговор с Москва по този въпрос.

ТАСС отбелязва, че съгласно Руденко страната му " постоянно е подготвена на разговор с всички, които се стремят към мир, към спокойно разрешаване на всички проблеми ".

" Изявлението на Урсула фон дер Лайен оставям на нейната съвест ", прибавя той.

Украйна обезпечава към 10 на 100 от международния експорт на пшеница, по-голямата част от която се изнася през пристанищата ѝ на Черно и Азовско море, които съветските военноморски сили в този момент са блокирали.

Преди войната Украйна е била четвъртият по величина експортьор на царевица и петият по величина експортьор на пшеница в света, съгласно Държавния департамент на Съединени американски щати. Почти 30 % от международната търговия с пшеница е идвала единствено от Русия и Украйна.

Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации купува към половината от пшеницата си от Украйна всяка година и предизвести за тежки последствия, в случай че украинските пристанища не бъдат отворени.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР