Висш чиновник в Кремъл заяви днес, че при определени обстоятелства

...
Висш чиновник в Кремъл заяви днес, че при определени обстоятелства
Коментари Харесай

Висш руски чиновник: Може да се принудим да защитим своите гражданите в Украйна

Висш служител в Кремъл съобщи през днешния ден, че при избрани условия Русия може да се окаже принудена да отбрани своите жители в Източна Украйна и че една забележителна военна борба може да сложи началото на края на Украйна като страна, съобщи Ройтерс.

Разгръщане на широкомащабни военни дейности в Донбас от управляващите в Киев ще бъде началото на края за Украйна, сподели заместник-ръководителят на съветската президентска администрация Дмитрий Козак, представен от ТАСС.

" Подкрепям оценките, че започването на военни дейности би било началото на края на Украйна ", е споделил Козак. Той бил запитан дали Русия ще отбрани своите жители в отделилата се източна част на Украйна.

" Днес всичко зависи от това с какъв мащаб ще е пожарът. Ако там бъде, както споделя нашият президент, устроена Сребреница, ние явно ще бъдем принудени да застанем в отбрана ", е споделил чиновникът.

Той имаше поради мюсюлмански анклав, в който босненските сърби избиха към 8000 мъже и момчета през войната в Босна 1992-1995 година, отбелязва Ройтерс.

На 19 април ще има поредна среща на " нормандската четворка " за Украйна (Украйна, Русия, Франция и Германия) на ниво политически съветници, съобщи Козак.

По-рано през днешния ден Кремъл заяви, че по време на телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел президентът на Русия Владимир Путин е обвинил Киев в провокационни дейности в Източна Украйна, които ускоряват напрежението по така наречен линия на прикосновение сред украинската войска и силите на проруските сепаратисти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР