Висш американски дипломат е заявил, че Израел стои зад убийството

...
Висш американски дипломат е заявил, че Израел стои зад убийството
Коментари Харесай

Американски дипломат обвини Израел за убийството водещ ирански ядрен физик

Висш американски посланик е декларирал, че Израел стои зад убийството на водещия ирански нуклеарен физик Мохсен Фахризаде, заяви Си Ен Ен, като не цитира своя източник. Дипломатът не е коментирал дали президентът Доналд Тръмп е знаел за плануваното нападение, само че е отбелязал, че сходни задачи всекидневно се разясняват с американските управляващи.

Израел отдавна е желал да ликвидира иранския нуклеарен академик Мохсен Фахризаде, който беше погубен в петък, е споделил още източникът. Смъртта му увеличи напрежението в района.

Реакцията на Иран бе незабавно да се премине към ускорение на програмата за обогатяване на уран. Според гласуван закон се задължава Агенцията за нуклеарна сила на Иран да продължи процеса до равнище 20, което е най-високото от 2015 година, когато страната подписа съглашение с администрацията на американския президент Обама. Това ще разреши на страната до шест месеца да разполага с нуклеарни оръжия, написа Ню Йорк Таймс.

Освен това страната разгласи, че ще в профил интернационалните инспектори на процеса, в случай че американските наказания против страната не бъдат вдигнати до началото на февруари 2021 година, което слага новият президент Джо Байдън пред предизвикателство рано в неговия мандат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР