Високото кръвно налягане се свързва с множество смъртоносни състояния, така

...
Високото кръвно налягане се свързва с множество смъртоносни състояния, така
Коментари Харесай

Тази храна сваля кръвното, докато спите

Високото кръвно налягане се свързва с голям брой смъртоносни положения, тъй че управлението му би трябвало да бъде приоритет номер едно за всеки.

За съжалениеинфарктът и инсултът са постоянно срещани феномени след диагнозата хипертония и множеството случаи имат съдбовен излаз.

Здравните специалисти са безапелационни, че измененията в метода на живот са първата стъпка за преодоляване на високото кръвно.

За благополучие някои храни оказват позитивен резултат при хипертония. Дори е потвърдено, че една известна ядка понижава " доста " високото кръвно по време на сън, написа express.co.uk.

Според изследване постоянната консумация на шамфъстък може да понижи високото кръвно налягане, до момента в който спите.

В проучването, оповестено в списанието на Американската кардиологична асоциация, са оценени резултатите на 30 възрастни, всички от които са били диабетици.

Учените са сравнили резултатите върху високото кръвно налягане от диета с умерена консумация на мазнини, при която 20 % от дневната сила е била обезпечена от шамфъстък, с диетата с ниско наличие на мазнини.

Участниците са били разграничени на две обособени групи. Първата група се е придържала към контролна диета, включваща консумация на храни с ниско наличие на мазнини и високо наличие на въглехидрати.

Втората група е заложила на диета с умерено наличие на мазнини, включваща консумация на шамфъстък.

И двете групи са се придържали към съответните диети в продължение на четири седмици, преди да преминат серия от проучвания.

Учените са анализирали индикаторите за кръвното налягане, наред с променливостта на сърдечната периодичност и други маркери за сърдечно-съдови болести.

Те стигат до извода, че диетата с шамфъстък води до доста понижаване на общото редовно периферно съдово противодействие и увеличение на сърдечния дебит.

В случая се следи и спад на систоличното кръвно налягане, като максимален е спадът по време на сън, разясняват още учените, взели участие в проучването. 
Време е да научите истината – чесънът смъква ли кръвното
За страдание в днешно време доста хора страдат от високо кръвно налягане. Хипертонията е измежду неприятните последствия от актуалния начи...
Прочети повече
Те стигат до извода, че диета с умерено наличие на мазнини, включваща шамфъстък, усъвършенства в умерена степен някои рискови фактори за сърдечно-съдовото здраве при възрастни с добре следен диабет вид 2.

Учените са безапелационни, че резултатите на шамфъстъка да понижава кръвното са по-силни от тези на всички останали ядки.

По-стари изследвания показват, че шамфъстъкът съдържа мононенаситени мастни киселини и огромни количества полистероли, които имат известни изгоди при хипертония.

Изследователите стигат до извода, че потреблението на тази ядка понижава горната граница на кръвното налягане с 1,82 mm/Hg и долната граница с 0,8 mm/Hg.

Според специалистите от Blood Pressure UK по-ниското диастолично налягане допуска по-нисък риск от инфаркт или инсулт.
Опасно ли е ниското кръвно?
Кръвното налягане съставлява метода по който кръвта при прекосяването си притиска стените на артериите. Когато сърдечният мускул прав...
Прочети повече
Шамфъстъкът съдържа и аминокиселината L-аргинин, която се трансформира в азотен оксид в тялото.

Азотният оксид играе основна роля във вазодилатацията, която се показва в разширение на кръвоносните съдове и от там в намаление на налягането.

Насърчавайки кръвния поток, шамфъстъкът оказва позитивно въздействие и върху еректилна дисфункция. Хранителните субстанции в него имат способността да понижават и високия холестерол. 

Важно: Тази публикация е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да отнеми назначеното от него лекуване или да се употребява за самолечение.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР