Високото кръвно налягане обикновено не показва видими симптоми, докато не

...
Високото кръвно налягане обикновено не показва видими симптоми, докато не
Коментари Харесай

Тези признаци издават, че високото кръвно е нанесло щети на здравето ви

Високото кръвно налягане нормално не демонстрира забележими признаци, до момента в който не се увеличи до рисково високи стойности. Но в тази ситуация то към този момент е предизвикало поредност от непоправими вреди върху здравето ни.

Високото кръвно налягане, известно още като хипертония, се дължи на натиска, упражняван от кръвта върху стените на артериите. Докато повишението на налягането остава в допустимите граници, човек може да не забележи казуса - тялото му се приспособява към измененията неусетно. 

В изявление за " Експрес " доктор Стюарт Сандърс съобщи, че хипертонията може да претърпи призрачен поврат. Според него високото кръвно налягане може да провокира остри предупредителни признаци за увреждане на целевите органи.

Тези органи са най-неблагоприятно наранени от нововъзникващото патологично положение. 

Мозък

Д-р Стюарт предизвестява, че в случай че високото кръвно налягане стартира да поврежда мозъка, могат да се появят признаци като главоболие и проблеми със зрението, чувство за прилепяне в главата.

Пациентът би трябвало неотложно да потърси здравна помощ при съществуването на признаци за утежняване на мозъчната функционалност или вероятен инсулт, които са съпроводени от някой от горните признаци, както и от гадене.

Бъбреци

Бъбреците също са изложени на риск при нараснало кръвно налягане. Лекарят уточни допустима последица - нарушена бъбречна функционалност, която постоянно протича с едвам забележими признаци до късните стадии на хипертония.

Експертът предложи да се обърне внимание на следните условия, които може да са симптом за сърдечен проблем:


 Ако пиете тези отвари на гладно, ще възстановявате кръвното Ако пиете тези отвари на гладно, ще възстановявате кръвното
Опасността от високото кръвно налягане е, че може да предизвика доста рискови болести като инсулт и инфаркт. За да не бъдат изложени...

Сърце

При хипертония е допустимо да се развие сърдечна непълнота, която също е съвсем незабележима в началния стадий, само че прогресира с течение на времето. Лекарят уточни двата най-чести външни признака на това отклоняване:


 Симптоми, че имате високо кръвно налягане Симптоми, че имате високо кръвно налягане
В какви обстановки е наложително да измерим кръвното си? Ако мислите, че би трябвало да го вършиме само при съществуването на съответен проб...

Хипертонията може да се прояви и под формата на инфаркт, при който се усещат болки в гърдите, шията и лявата ръка, прибавя доктор Стюарт.

Кой би трябвало да следи постоянно кръвното си налягане?

Лекарят акцентира, че е значимо да не се пропуща моментът, когато високото кръвно налягане стартира да въздейства отрицателно на положението на органите на тялото. Той предлага на всички пациенти на възраст над 40 години да организират рутинни кръвни проучвания и също по този начин да изградят табиет да ревизират от време на време кръвното си налягане.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент. Предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор. При съществуването на проблем обърнете се към експерт!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР