Високопоставеният украински представител, разговарял пред новинарските сайтове Walla и Haaretz

...
Високопоставеният украински представител, разговарял пред новинарските сайтове Walla и Haaretz
Коментари Харесай

Украйна: Израел поиска от Зеленски да приеме исканията на Путин

Високопоставеният украински представител, разговарял пред новинарските уеб сайтове Walla и Haaretz при изискване на анонимност, сподели, че Бенет „ употребява посредничеството като опрощение, с цел да оправдае обстоятелството, че Израел заобикаля да трансферира военна помощ към Украйна или да се причисли към глобите, наложени на Русия ".

" Бенет служи като пощенска кутия сред Украйна и Русия ", добави служителят, обвинявайки Израел, че просто предава известия сред двете страни.

„ Нямаме потребност от пощенска кутия. Имаме задоволително такива. Офисът на президента Зеленски не има вяра, че това е методът за ходатайство ", уточни украинският представител.

Зеленски има вяра, че Бенет е поел ролята на медиатор като част от напъните си да избегне избирането на страна във война, която може да навреди на връзките на Израел с Русия.

" В последния си телефонен диалог със Зеленски Бенет се е опитал да убеди украинския президент да одобри предлагането на Путин ", сподели служителят.

Исканията на Русия са за безспорна капитулация на Украйна.

През предходната седмица израелският министър председател Нафтали Бенет посети Москва и беседва с съветския президент Владимир Путин. Това бе първа аудиенция на задграничен водач в Русия след началото на директния спор в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР