Високопоставени служители на криптопирамидата Nexo, която вчера бе атакувана с

...
Високопоставени служители на криптопирамидата Nexo, която вчера бе атакувана с
Коментари Харесай

Скандалът се разраства: 100 бона от Nexo за Демократична България, дарени с хитър трик

Високопоставени чиновници на криптопирамидата Nexo, която през вчерашния ден бе атакувана с инспекции от Прокуратурата след сигнали от интернационалните сътрудници, са били измежду най-щедрите донори на " Демократична България ". Това излиза наяве от обществените описи на донорите на партията на Христо Иванов.

По 20 000 лв. са дарили пиар мениджърката на Nexo Стела Златарева, бранд мениджърката Елеонор Топалова, служителката в пиара Валентина Танева, мениджърката по културата на компанията Дияна Калъчева и офис мениджърката Габриела Дашева. По този метод общите дарения на Nexo към " Демократична България " са общо за 100 000 лева

И петте дарителки са показали в декларациите си, че парите са техни персонални средства, спестени от заплати. Известно е, че трудовите хонорари в криптопирамидата са много високи - висшите мениджъри получават сред 8000 и 18 000 лв. месечно. Защо обаче тъкмо тези 5 дами, които в никакъв случай не са били политически дейни и ангажирани, както се вижда от профилите им в обществените мрежи, вземат решение да оказват помощ финансово на партия, и то навръх " Демократична България "?

Според източник на Lupa.bg, сумата в действителност е предоставена от управлението на Nexo и е изписана от недекларираните парични потоци там. По този метод - дарявайки посредством физически лица, се заобикаля закона, а и сдружението наподобява политически неутрално. От прегледа на декларациите прави усещане още, че сумите са дарени в един и същи ден - 5 септември 2022 година

Вижте по-долу 3 от декларациите на дарителките. Прави усещане, че те са с еднакъв текст и са попълнени на една и съща дата - 5 септември 2022 година:





Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР