Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски твърди, че Русия

...
Високопоставен съветник на украинския президент Володимир Зеленски твърди, че Русия
Коментари Харесай

Украйна твърди, че Русия е смекчила позицията си в преговорите

Високопоставен консултант на украинския президент Володимир Зеленски твърди, че Русия е смекчила позицията си в договарянията за преустановяване на войната, съобщи Асошиейтед прес.

Игор Жовква, заместник-началник на президентската канцелария, сподели през вчерашния ден, че диалозите сред съветските и украинските представители са станали " по-конструктивни ", Русия е сменила тона и е спряла да насочва претенции към Украйна да се предаде  - нещо, за което съветската страна е упорствала в предходните стадии на договарянията.

Трите рунда договаряния в Беларус по-рано този месец бяха последвани от видеоразговори сред съветски и украински договарящи. Жовква сподели, че украинските представители усещат " сдържан оптимизъм " след диалозите и добави, че ще е належащо Зеленски и съветският президент Владимир Путин да се срещнат, с цел да бъде реализиран огромен прогрес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно основния щаб на украинските въоръжени сили заяви, че Русия е изгубила до 40 % от силите, с които е почнала нашествието в Украйна, съобщи ДПА.

По информация от ежедневния бюлетин на щаба военните елементи са били или изцяло унищожени, или са изгубили бойния си потенциал. Информацията не е доказана от самостоятелни източници, отбелязва ДПА.

Ситуацията продължава да е най-сериозна в региона на обсадения град Мариупол, се показва в бюлетина. Руската войска се пробва да блокира достъпа до града от запад и от изток, само че " търпи обилни загуби ".

В района на Одеса съветски кораби обстрелват украинския бряг, само че няма опити за десант, заяви чиновник от министерството на вътрешните работи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР