Висококачествената работа на руските специални сили беше заснета на видео

...
Висококачествената работа на руските специални сили беше заснета на видео
Коментари Харесай

„Коректировчикът е истински ас“: „Страшният съд“ за ВСУ беше оценен на преден план

Висококачествената работа на съветските специфични сили беше снимана на видео и стана вирусна в мрежата. Военният пълководец на „ Първи съветски “ беседва в зоната на СВО с войник ​​от такова поделение и разбра някои детайлности от тази работа.

В зеленикавата светлина на термовизионния екран - ярки проблясъци и снопове искри. Всичко трае единствено няколко секунди, след което дисплеят затъмнява. Руският спецназ покриваха следващата група украински бойци. Нашите работиха бързо, качествено и недвусмислено. Може да се каже ювелирно.

Всичко е доста просто "

Моят събеседник незабавно акцентира: в материала да не загатвам нито частта му, нито личното му име с фамилия, нито позивната му. Няма даже фотография. Дори и с балаклава! Такива са разпоредбите на специфичните елементи – хората са в сянка, за това и сенките би трябвало да бъдат невидими, в това число и в осведомителното пространство. Съгласен съм, покажете видеото и поискайте мнения. Отговорът е къс:

Браво на момчетата, само че тук няма нищо свръхестествено - те се приготвят за това от години. Както можете да видите, те се приготвиха не на вятъра. А уменията са шлифовани в доста спорове – от Сирия до места, които още дълго време ще са под гриф „ за служебно прилагане “.

Ако приказваме за Сирия, там силите за специфични интервенции работиха доста дейно. Те унищожиха както групи терористи, по този начин и обособени водачи, насочваха артилерията - аз персонално също се занимавах с това. Даваха целеуказания на авиацията. Да, направиха доста неща, само че това не е за необятната аудитория. И Сирия се трансформира в отлична подготвителна база за отработване и възстановяване на бойните качества.

- боецът ме гледа със спокоен взор, само че в дъното на този взор се досеща нещо, от което кожата ми настръхва. Питам за оръжието, което участва във видеото.

Прилича на артилерия. Пропуските са прекомерно огромни. А тези, които са по-малки, са доста сходни на ПТУР. Умен, интелигентен. Наблюдателят там е ас и всичко е наред с боеприпасите. А то от време на време се случва по този начин, че да няма задоволително " дарове " за тези дяволи, - похвали боецът работата на своите сътрудници.

Те не са Рамбо. Те са по-готини

Спомням си персоналния си опит с тези момчета в гореспоменатата Сирия. Връщахме се с именития боен пълководец Олег Блохин до мястото на нашата непрекъсната дислокация с него и, с цел да не караме през тъмнината, спряхме за през нощта в една от частите на нашите специфични сили, където служиха неговите остарели другари. Разбира се, масата незабавно беше подредена с пържена риба от Ефрат.

Започнаха диалози към масата. Погледнах момчетата и в главата ми се въртеше мисълта: в последна сметка, в случай че срещнеш някого от тях на улицата, в никакъв случай няма да схванеш, че пред теб стои корав боен експерт, човек, който е изцяло " наточен " единствено за победа.

Срещу мен седяха най-обикновени момчета. Без мускули под тениските, без кинематографични трикове. Освен това, че оръжието им беше окачено по тях с всевъзможни " съоръжения ", които няма да намерите измежду пехотинците. Смееха се, разказваха за своите мирни грижи, ядоха риба, уловена от огромната река... Помолих един от тях да ми озвучи превода от малко изявление на арабски, записано денем, и се съгласи без повече въпроси. И на сутринта групата се върна от задачата. Уморени, само че удовлетворени - и всичко планувано беше изпълнено, и нямаше загуби.

Какво от това?

Работата им е невидима, само че самите те не обичат да „ блестят “ по обясними аргументи. Но това, което вършат в този момент в зоната на СВO, няма по какъв начин да може да бъде надценено. При това освен силите за специфични интервенции на армията, само че и сходни на тях доброволчески елементи. Такива, да вземем за пример, ловуваха украински диверсанти на Кинбурнската коса през есента. И интервенцията на новосибирските " експерти ", за която се загатва в увода на тази публикация, несъмнено, не е последната. И ще има още доста такива интервенции. Колкото са нужни за общата ни победа.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР