В Република Северна Македония днес се провеждат избори две в

...
В Република Северна Македония днес се провеждат избори две в
Коментари Харесай

В Северна Македония днес избират президент и парламент

В Република Северна Македония през днешния ден се организират избори две в едно - предварителен парламентарен избор и втори тур на президентските избори.

След 7 години в съпротива ВМРО-ДПМНЕ се готви за двоен успех. На първия тур претендентът на десните Гордана Силяновска-Давкова завоюва двойно повече от сегашния държавен глава Стево Пендаровски и разликата от 180 хиляди гласа мъчно ще бъде заличена, показва Българска национална телевизия.
ВМРО-ДПМНЕ се чака да завоюва най-вече гласове и на предварителните избори, откакто построи акцията си на националистическа изразителност. В 7 часа локално време стартира изборният ден и ще приключи в 19 вечерта. 17 са общо кандидатдепутатските листи.

За гласовете на етническите албанци се готвят две съществени обединения - коалиция " Европейски фронт " отпред с Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) на Али Ахмети и " Влен " или " Заслужава си " на Арбен Таравари. Над 1 милион и 800 хиляди са гласоподавателите с право на глас. За да бъде определен президент, е належащо да се явят минимум 40 на 100 от гласоподавателите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР