Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и

...
Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и
Коментари Харесай

Валежи, гръмотевици и условия за градушки днес

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има условия за градушки.
 
Значителни по количество ще са преваляванията в Западна и Централна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София 20°.
 
По Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд по южното крайбрежие купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, тук-там и ще прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 16° и 19°. Температурата на морската вода е към 15°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
 
И в планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, по най-високите елементи на Рила и Пирин – от сняг. На доста места ще има гръмотевични стихии и условия за градушки. Значителни по количество ще са преваляванията основно в Централна Стара планина. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.
 
В четвъртък на доста места ще има превалявания, по-значителни в западната половина от страната. В петък преваляванията ще са основно в Южна България, а температурите ще се намалят още и оптималните ще са сред 14° и 19°. В събота и неделя към този момент ще бъде най-вече слънчево, а температурите ще тръгнат нагоре.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР