Съдът отменя досегашната дата 20 май 2024 г. (и свързаните

...
Съдът отменя досегашната дата 20 май 2024 г. (и свързаните
Коментари Харесай

Федерален съд отложи делото срещу Тръмп за изнасяне на секретни документи

" Съдът анулира досегашната дата 20 май 2024 година (и обвързваните с нея дати на правосъдни заседания), тя ще бъде избрана с настрана правосъдно изговаряне ", се споделя в документа, подписан от арбитър Кенън, оповестен в електронната база данни на федералния съд на южния окръг на Флорида, предава Българска телеграфна агенция.

Тръмп не се призна за отговорен по 40 федерални обвинявания за държане на чувствителни документи за националната сигурност в имението му Мар а Лаго във Флорида откакто напуща поста през 2021 година и за възпрепятстване на напъните на държавното управление на Съединени американски щати да си ги върне, напомня Ройтерс.

В същото време процесът против някогашния президент за пазаруване на мълчанието на порнозвездата Сторми Даниълс продължава. Актрисата във филми за възрастни беше призована да се яви пред съда, с цел да свидетелства за възможната полова връзка с Тръмп през 2006, поради което е купено мълчанието й по време на президентските избори 10 години по-късно.

В последните седмици на конкуренцията за Белия дом през 2016 година Тръмп платил на Даниълс посредством тогавашния си юрист Майкъл Коен 130 хиляди $, с цел да мълчи за половата си връзка с Тръмп. Самият някогашен американски президент отхвърля да е имал интимни връзки с нея.

Тръмп, към този момент сигурният претендент на Републиканската партия на изборите за президент на Съединени американски щати през ноември, е упрекнат в 34 случая на подправяне на бизнес документи по отношение на тайните заплащания за безмълвие, само че отхвърля да е правил каквото и да било нарушаване. Процесът е първият от четирите наказателни каузи против него, които стигат до жури от правосъдни заседатели.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР