Високо уважаваната в световните финансови среди управителка на Централната банка

...
Високо уважаваната в световните финансови среди управителка на Централната банка
Коментари Харесай

Руската централна банкерка искала да напуска, но Путин казал не

Високо уважаваната в международните финансови среди шефка на Централната банка на Русия Елвира Набиулина е желала да напусне поста си, откакто Владимир Путин е наредил нахлуването в Украйна, само че президентът е споделил " не ", оповестява Bloomberg, базирайки се на четири източника с информация по тематиката.

Номинирана за нов петгодишен мандат предходната седмица, Набиулина не демонстрира бъдещите си планове, написа организацията. Тя е оставена да ръководи следствията от война, която бързо изтри огромна част от това, което е постигнала през деветте години, откогато встъпи в служба. Източниците са споделили, че напускането ѝ в този момент ще се преглежда като изменничество от президента, с който тя работи в тясно съдействие от близо две десетилетия.

58-годишната Набиулина не е коментирала обществено повторното си назначение. Нито тя, нито представителите на централната банка и на Кремъл не са дали отговор на молбата на Bloomberg за коментар. Нейният настоящ втори мандат изтича през лятото, заяви украинският уебсайт НВ.

Досега единствено един върховен съветски началник е подал оставка поради войната: дългогодишният стопански модернизатор Анатолий Чубайс се отдръпна като делегат на Путин за климата тази седмица и напусна страната, съгласно хора, осведомени със обстановката.

Набиулина, желана от вложителите и приветствана от стопански издания, в това число Euromoney и The Banker, като един от най-хубавите международни основатели на парични политики, в този момент е изправена пред военновременна стопанска система, изолирана от интернационалните наказания и гладна за вложения, до момента в който задграничните компании напущат.

Със срутва на рублата, откакто Съединени американски щати и техните съдружници постановиха наказания – в това число на самата централна банка – след нашествието на 24 февруари, тя усили съвсем двойно главния си лихвен % и наложи финансов надзор, с цел да спре приключването на пари в брой.

Централната банка съобщи, че се отхвърли от интервенции за отбрана на рублата, откакто интернационалните ограничавания замразиха повече от половината от нейните запаси от 643 милиарда $.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР