Високите заплати на депутатите не попречиха на „Суджукгейт“ и „Хасковогейт“,

...
Високите заплати на депутатите не попречиха на „Суджукгейт“ и „Хасковогейт“,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Високите депутатски заплати не възпряха „Суджукгейт”

Високите заплати на депутатите не попречиха на „ Суджукгейт “ и „ Хасковогейт “, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, разяснявайки предлагането на нейната партия да отпаднат привилегиите на депутатите. „ Заплата се дава за труд, а не, с цел да не крадеш. Ако крадеш, има различен кодекс. Като крадеш и лобираш - отиваш в затвора”, съобщи Нинова в предаването ``Тази сутрин`` по bTV.

Кодекса на труда споделя всички работещи какъв брой време ще почиват. Ние депутатите си одобряваме различен закон, споделя се Правилник на Народното събрание – той е закон, в който се споделя, да, всички ще почиват 30 дни, но ние ще почиваме 80. Въпрос на популизъм ли е или на правда да се съблюдават законите равно за всички в България, запита Нинова. Хайде отпуските се дават, с цел да се възстановиш от труда си – по какъв начин един човек, работещ тежък физически труд ще се възвърне за 20 дни, а един народен представител с интелектуален труд ще би трябвало да се възвръща 80 дни, запита още водачът на левицата.

По тематиката за заплатите Нинова разяснява още, че по данни на КНСБ милиона българи работят под междинната заплата в България, 400 хиляди са на минимална заплата, която се е нараснала с 50 лв., а 400 индивида в страната са на три междинни – нашите 3540 лв., тъй като от нас ще зависят и заплатите на политическия и административен хайлайф.

По тематиката за ареста на кметицата на Младост Нинова разяснява: Има два разновидността за изхода от случая.

Единия вид е да имаме задоволително събрани доказателства, да има присъда в българския съд и тя да си понесе наказването, а втория вид е да няма такава присъда и да имаме неоправдателна присъда против България в Страсбург. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази сутрин” водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Като правист доказателствата не мога да ги разясня, тъй като не го познавам, добави тя. По метода, по който обаче беше направено задържането на обвинените, мисля, че се мина границата, означи Корнелия Нинова. Точно метода на задържане даде учредения за цялата социална полемика по случая, счита още тя.

По тематиката за извършената предходната седмица конференция на Европейския юношески конгрес в НДК, при която се оказа, че е имало безвъзмезден алкохол и танцьорки в бара на празненството след конференцията, Корнелия Нинова разяснява, че това е тежък пестник за България и страната ни и то от младите европейци, младежите в Европа. По-важното в тази ситуация е това, което споделя президента на Европейския юношески конгрес, че това, което се е случило в София – унищожи работата на поколенията преди нас, унищожи труда на няколко поколения младежи и сподели цялостно неуважение към младежите въобще, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

На алкохола и полуголите дами има опция и Българска социалистическа партия я показа, сподели още Корнелия Нинова. Ние предложихме по-ниски лихви по заеми за младежи, с цел да учат – ГЕРБ го отхвърлиха, тъй като загрижени за облагите на банките, не виждат опция това да помогне на младите. Ние предложихме и фамилно подоходно облагане – когато семейство с две деца работи, да заплаща по-малко налози върху приходите си, с цел да помогнем на младите фамилии и да се борим против демографската злополука, сподели още водачът на левицата. Културния чек – страната да даде чек за 50 лв. на един младеж, с който да си купи книги, учебници, да иде на български концерт, да си опознае българската история и просвета, на спектакъл – нищо, отхвърлено, сподели още Нинова.

По тематиката за договорката за ЧЕЗ и приемането от страна на Българска социалистическа партия нейн член да оглави парламентарната комисия по отношение на договорката, Корнелия Нинова разяснява, че най-трудно е да поемеш сходна комисия и да извадиш истината пред българските жители. Най-нормалното е сходни анкетни комисии, които проверяват дейностите на ръководството, да се оглавяват от опозицията – по този начин се прави на всички места по света. Един път сходно цивилизовано нещо да се случи и в нашия парламент и видите ли, то не било обикновено, иронично разяснява водачът на левицата.

От работата на комисията се разбра, че държавното управление е знаело за договорката за ЧЕЗ и първичните заявки от тяхна страна не са били истина – от чешката страна пристигна писмо, в което се сподели, че те неведнъж са предложили на български държавни управления да купят ЧЕЗ. Втория въпрос, който стоеше, беше кой финансира тази договорка, кой стои откъм гърба, има ли банки, кои са тези банки български. Всички отричаха първоначално. Е излезе истината – Първа капиталова банка удостовери, Българската банка за развиване сподели, да, дали сме писмо за желание.

Тоест стана ясно, че страната е знаела за договорката и е стояла зад Гинка Върбакова посредством Банката за развиване, означи Корнелия Нинова. Третия въпрос – коя е Гинка Върбакова, истината по този въпрос също почна да излиза – какъв брой компании имат тя със брачна половинка си и сега прокуратурата прави инспекция и проверява какви са тези компании, какви са им приходите и по този начин нататък, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Четвъртата тематика е за ценообразуването на електрическата енергия – ЧЕЗ изиска нарастване на нощната цена с 51 %. Дори единствено това да свърши тази комисия, да не се случи това нарастване на електрическата енергия, това би било супер триумф, означи Нинова, тъй като това е значимо за 3 милиона българи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР