Високите цени на тока засягат все повече хора. Засегнати от

...
Високите цени на тока засягат все повече хора. Засегнати от
Коментари Харесай

Студентите също не бяха пожалени от скъпите цени на тока

Високите цени на тока засягат от ден на ден хора. Засегнати от рецесията са към този момент и студентите. Студенти от Университета за национално и международно стопанство (УНСС) са получили сметка за ток през февруари на стойност 153,90 л в. на човек. За това сигнализираха в от Студентския съвет на висшето учебно заведение в студиото на Българска национална телевизия.

Във въпросното общежитие живеят трима студенти. Като сметката се умножи по три, колкото са жителите на въпросната стая, тя скача до 461,70 лева месечен разход на помещение в студентското общежитие. От Студентският съвет споделят, че това не е изолиран случай. Има и редица други, където сметките за ток са над или към 300 лв..

Причина за високите стойности на фактурите е фактът, че студентските общежития се третират като небитови консуматори на електрическа енергия . По този метод студентите употребяват ток на същата цена като бизнеса.

В студиото на Българска национална телевизия ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Даниел Парушев съобщи, че към този момент са контрактувани ограничения за обезщетения с Министерството на образованието и Министерството на енергетиката. По думите му с тудентите ще получат обезщетения за месеците декември и януари.

Сега кандидат-висшистите ще би трябвало да платят високите си сметки. Следващият месец фактурите им ще бъдат доста по-ниски, тъй като в тях ще се приспаднат сумите от обезщетенията за два месеца.

От Националното посланичество на студентските препоръки са получили увещание от министъра на образованието, че през юли ще бъде подписан дълготраен контракт за доставка на електрическа енергия с закрепени цени, тъй че да не се стига още веднъж до сходна обстановка.
 Две министерства търсят вид за сметките за ток на общежитията
Две министерства търсят вид за сметките за ток на общежитията

Университетите ще получават финансиране на два етапа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР