Високите цени на енергетиката рефлектират най-вече в българския бизнес, частното

...
Високите цени на енергетиката рефлектират най-вече в българския бизнес, частното
Коментари Харесай

Стефан Янев се среща с работодатели заради цената на тока |

Високите цени на енергетиката рефлектират най-много в българския бизнес, частното предприемачество и в тези енергоемки производства, в които това значително се отразява в цената на крайния артикул и го прави евентуално неконкурентоспособен.

Това съобщи министър председателят Стефан Янев на среща с членовете на Асоциацията на организациите на българските работодатели. В срещата ще бъде разисквана обстановката на пазара на електрическа енергия в България. В нея вземат участие представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

" Ще използваме тази опция да създадем един разбор и да проведем сериозен диалог какво можем и какво не можем, с цел да преценим какви са потребните ходове и да се опитаме да облекчим обстановката с инструментариума, с който разполага изпълнителната власт. Разчитаме доста на разбора на представителите на работодателските организации, тъй че да сме наясно и да забележим проблемите под всеки един вероятен ъгъл ", сподели министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР