Високите температури имат отрицателно въздействие върху организма. Сърдечно-съдовата система страда

...
Високите температури имат отрицателно въздействие върху организма. Сърдечно-съдовата система страда
Коментари Харесай

Избягвайте тези напитки през горещите дни

Високите температури имат негативно влияние върху организма. Сърдечно-съдовата система страда най-вече. Дехидратацията може да докара до втвърдяване на кръвта, което е извънредно рисково за хората, страдащи от сърдечни болести. Лекарите акцентират, че е значимо да се поддържа хидратация в горещото време. Някои питиета обаче са доста рискови в жегите.

Алкохол

Всеки е наясно с рисковете, само че летните горещини и алкохолът могат да доведат до хипертонична рецесия, а в най-тежките случаи - до инсулт.

Кафе

Кофеинът има диуретично деяние и затова предизвиква дехидратацията, което в допълнение натоварва кръвоносните съдове. Дори охладеното кафе е рисково. Ето за какво на феновете на кафето се предлага да употребяват не повече от една чаша и за предпочитане на хладно място.

Газирани питиета

Опасността от тях се крие в това, че провокират неочакван скок на захарта в кръвта. Ако напитката е сладка, тя даже не утолява жаждата ви.

Лекари разясняват пред израелското издание " Курсор ", че елементарната негазирана вода е най-хубавата напитка за горещото време, написа БГНЕС. Тя утолява жаждата и оказва помощ за попречване на образуването на кръвни съсиреци. Можете да си позволите и зелен чай с лимон, компот от сушени плодове или леки ферментирали млечни артикули като айран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР