Високата пазарна оценка на финансовите активи може да претърпи рязък

...
Високата пазарна оценка на финансовите активи може да претърпи рязък
Коментари Харесай

Бенк ъф Инглънд предупреждава за рязка пазарна корекция 

Високата пазарна оценка на финансовите активи може да претърпи внезапен поврат, в случай че вложителите преоценят вероятностите за възобновяване от COVID-19 и се появят признаци за сериозен растеж на риска, поеман от капиталовите банки, предизвести " Бенк ъф Инглънд ". 

Комитетът за финансова политика на английската централна банка показва в публично изказване след съвещанието си на 8 октомври, че към този момент има доказателства за нараснали рискови настройки на ред финансови пазари спрямо нивата им в исторически проект.  

Борсовите показатели доближиха рекордно високи стойности през последните месеци вследствие на залозите на вложителите на мощен напредък след пандемията. Но нарасналият инфлационен напън, който се усилва през последните дни, се трансформира в сериозна заплаха и растежът става по-проблемен предвид на сривовете в продоволствените вериги. Домакинствата във Англия и на други места по света чакат спомагателен удар върху приходите си от скока на цените на силата.

Комитетът за финансова политика отбелязва и несигурността, произлизаща от начина, по който най-големият китайски заможен бизнесмен " Евъргранд груп ", би могъл да посрещне финансовите си отговорности. 

" Неуправляем банкрут би сложил в риск целия бранш на недвижими парцели на Китай с капацитет за разпространяване в интернационален мащаб ", настояват банкерите.

Тазгодишните стрес проби, които " Бенк ъф Ингланд " организира на кредитните институции от Острова, демонстрират, че те ще могат да се оправят с внезапен низходящ поврат на азиатския колос и на Хонконг и със значими корекции на цените на световните активи, допълват членовете на комитета. 

Експертите на английската централна банка не откриват съществени доказателства за облекчение на кредитните стандарти на британските кредитори, макар че жилищните цени са достигнали нива, следени за финален път преди финансовата рецесия през 2008-а. 

" Бенк ъф Инглънд " чака инфлацията на Острова да надвиши 4% тази зима и да остане висока най-малко до лятото на 2022-а преди да се охлади и да се приближи до целевите 2% годишно. Анализатори обаче предизвестяват, че инфлационните стойности могат да скочат още през идните месеци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР