„Високата активност винаги дава легитимност на институциите и по-голяма тежест

...
„Високата активност винаги дава легитимност на институциите и по-голяма тежест
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП доказахме с работата си, че сме социалният стълб



„ Високата интензивност постоянно дава легитимност на институциите и по-голяма тежест на тези, които са определени. Така че нека да има висока интензивност на изборите. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на БТВ и продължи: „ Българска социалистическа партия влиза по-силна в акцията, тъй като през властта потвърди резултати. Това, което обещавахме в съпротива, го доказахме с работата си. Влизаме с доста намерено лице пред гласоподавателите си, тъй като доказахме, че може да има обществена страна. Ние бяхме общественият дирек в това държавно управление – 22 милиарда лева обществена поддръжка за безвъзмездни детски градини, данъчни облекчения на млади фамилии, нарастване на майчинството, увеличени детски надбавки, нарастване на минималната работна заплата, ваучерите за храна от 80 на 200 лева на служащите, поддръжката за стопанската система за тока. “

Председателят на левицата напомни още за пенсионерите, че за 12 години пенсиите са увеличени общо със 164 лева, а в този момент единствено за тези месеци със 167 лева, като са заложили в бюджета преизчисляване през октомври.

Като някогашен министър на стопанската система и промишлеността Нинова се гордее, че България беше оценена през май месец преди всичко в Европейския съюз по промишлен напредък и промишлено произвеждане.

„ Хората да ни оценят по работата. Да ни оценят по това, че шест години сме поредни в битката с модела на ръководство на ГЕРБ. Не отстъпихме, все пак, което изпитахме на гърба си и за късото време, което имахме, в доста рецесии, които ни връхлетяха мисля, че се доказахме като постоянна, поредна и загрижена партия. Ще работим за по-висок резултат, само че хората ще решат “, сподели още Корнелия Нинова в предаването “Лице в лице “.

„ Във всичките ни позиции ни е движел ползата на българския народ “, безапелационна бе тя и изясни: „ За първи път през април като партия, и аз като министър на стопанската система и промишлеността, дружно с работодателите обявихме, че е належащо да има доставки от “Газпром “. Ако 1 милиарда е азерският газ, 1 милиарда втечненият газ, на нас не ни стига още 1 милиарда и напълно разумно е това да бъдат доставките от “Газпром “. Цялата промишленост претендира за това – 28 000 предприятия, 250 000 работни места “, уточни тя и добави наблюденията си, че с напредването на времето, останалите политически водачи узряват за тази концепция. „ Тя е национално-отговорната концепция. През миналите месеци тя се идеологизираше ненужно, на нея се гледаше като геополитика. Ние гледаме на това, като на интереса на България, да не оставим хората и промишлеността без решения “, разяснява Нинова по тематиката за “Газпром “.

Нинова съобщи, че от левицата имат 4 съответни работещи и незабавни решения, които ще доведат до доста бърз резултат и уточни кои са те:
„ Първо – да се наложи мораториум върху цената на газа, по сходство на това, което направихме с цената на тока през февруари. То проработи, спасихме милиони фамилии тогава.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР