Вирусите са постоянна заплаха през есента, тъй като имунната ни

...
Вирусите са постоянна заплаха през есента, тъй като имунната ни
Коментари Харесай

Прости, но ефективни мерки за предпазване от вирусите през есента

Вирусите са непрекъсната опасност през есента, защото имунната ни система е по-слаба и сме по-уязвими. За да се предпазим от тях е значимо да внимаваме какво ядем и да съблюдаваме някои елементарни, само че ефикасни ограничения.

Ето по какъв начин да се предпазим от вирусите през този сезон:

Поддържайте добра хигиена на ръцете

Мийте ръцете си постоянно със сапун и топла вода за най-малко 20 секунди. Ако нямате наоколо вода и сапун, използвайте дезинфектант за ръце.

Не докосвайте лицето си

Вирусите могат да влязат в организма през устата, носа и очите. Опитайте се да не докосвате лицето си, изключително откакто сте пипали разнообразни повърхности.

Пазете отдалеченост

Опитайте се да поддържате разстояние от най-малко 1-2 метра с другите хора, изключително в случай че кашлят или кихат.

Вирусите, които ни заплашват през есента и зимата

Носете маска

Носенето на маска може да помогне да се предпазите от вирусите, изключително когато сте в затворени пространства или тук-там с огромно събиране на хора.

Подсилете имунната си система с богати на витамини и минерали храни

Включете в диетата си плодове и зеленчуци, като цитрусови плодове, ябълки, броколи. Те са източник на витамините С и Е и подкрепят имунната система.

Пийте задоволително вода

Водата оказва помощ за премахване на токсините от организма и поддържа вярното действие на имунната система. Оптималното количество вода, което би трябвало да пиете, е към 8 чаши дневно.

Избягвайте контакт със инфектирани хора

Вирусите се предават елементарно от човек на човек, изключително в затворени пространства. Опитайте се да избягвате огромни събирания на хора, където вирусите могат да се популяризират по-лесно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР