Вирусите могат да причинят огромен натиск върху здравето и обществото

...
Вирусите могат да причинят огромен натиск върху здравето и обществото
Коментари Харесай

Неочаквано откриха антивирусно лекарство във върбова кора 

Вирусите могат да причинят голям напън върху здравето и обществото като цяло. Изследователи се стремят да намерят ново антивирусно лекарство и наподобява, че напъните им са постигнали триумф. Те го откриват, освен това на едно ненадейно място - във върбовата кора.

Екипът от изследователи основава дестилат от върба, като смила кората, слага я в гореща вода и я пресява. След това разтворът се прибавя към кафези, инфектирани с ентеровируси и ковид. Установява се, че екстрактът работи върху инфектираните кафези, сполучливо, успявайки да подтисне вирусната интензивност.

Екстрактът от върба е ефикасен във връзка с всички тествани вируси. При това механизмът му на деяние е много разнороден според от структурата на вируса.

Коронавирусът например има обвивка, която пази генетичния му материал по време на предаване и все пак екстрактът съумява да разгради тази обвивка. " Необвитите " вируси пък той съумява да ги " заключи " или да попречва възпроизвеждането им.

Все отново са нужни още проучвания в бъдеще. Тепърва ще се проучва химическият състав на екстракта, с цел да се разбере кое от съединенията в него е отговорно за антивирусните свойства на кората - което е значима част от бъдещето създаване на лекарства.

Подобен вид изследвания са извънредно значими в битката с вирусните огнища. Ваксинациите са значими, само че те не могат да се оправят с доста от нововъзникващите серотипове задоволително рано, с цел да бъдат ефикасни сами по себе си, уверени са откривателите, представени от IFL Science. И се надяват, че и други растения, сходно на " скромната върба " могат да бъдат в интерес на индивида, написа lifestyle.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР