Виртуозът-визионер Найджъл Кенеди се завръща във Варна на 16 октомври

...
Виртуозът-визионер Найджъл Кенеди се завръща във Варна на 16 октомври
Коментари Харесай

Найджъл Кенеди ще свири във Варна през октомври

Виртуозът-визионер Найджъл Кенеди се завръща във Варна на 16 октомври с концерт в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта, оповестиха уредниците.

Представлението на музиканта бе отсрочено поради ограниченията против COVID-19. Големият тълковник беше избрал Варна за международната премиера на своя първи концерт за цигулка и оркестър, само че провокациите на последната година трансформираха това. През октомври премиера за България ще има най-новото произведение на Кенеди - Концерт за цигулка и оркестър номер 1 Fur Ludwig Van. Цигуларят ще го извърши дружно със Симфоничния оркестър на Държавната опера във Варна.

Английският виртуоз е подготвил същински празник за ценителите на класическия тон.

Голямата тематика на концерта е " Kennedy meets Beethoven " и всеки един миг от концерта ще бъде реверанс към великия композитор. Публиката ще има удоволствието да показа едно от коронните осъществявания на Кенеди - неговата интерпретация на Бетовеновия цигулков концерт - върхов шедьовър в този род и в цигулковото творчество за всички времена.

След отлагането на всички концерти, европейският тур на Бетовеновия план на Кенеди започва през юли с концерти в Полша, Германия и Швейцария, а Варна ще се впише в есенния кръг от гастроли.

Билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна са на цени от 35 до 85 лева Първите 250 билета за новата дата на концерта са на промо цени с 5 лв. под номиналите. Закупените към този момент билети за планувания за предходната година концерт на Кенеди важат без презаверка, прецизират уредниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР