Випуск 2020 на Медицински факултет към МУ-София са първите медици,

...
Випуск 2020 на Медицински факултет към МУ-София са първите медици,
Коментари Харесай

За пръв път завършващи лекари полагат Хипократовата клетва онлайн

 Випуск 2020 на Медицински факултет към МУ-София са първите медици, които ще положат Хипократовата клетва и онлайн, поради пандемията. Общо 477 млади лекари, приключват тази година, като девет от тях са цялостни отличници, оповестиха от Медицинския университет.

В особено уеб пространство ще се пресъздаде атмосферата на тържественото присъствено дипломиране на всички абитуриенти дружно. Осигурено е непосредствено предаване на хибридното събитие.

Церемонията по връчване на премиите " Златен Хипократ " на цялостните отличници на випуска, ще стартира на 22 февруари.  Тогава ще се закълнат и искащите да го създадат онлайн, в първата по рода си хибридна гала, водена от ректора и декана онлайн.

След това, в продължение на няколко дни, младите лекари ще поставят Хипократовата клетва при приемането дипломите си самостоятелно и по график в Анатомичната зала на Медицинския факултет.

Абсолвентите тази година са общо 262 българи и 215 чужденци от 29 страни, измежду които Англия, Германия, Гърция, Италия, Република Кипър, Турция и Франция. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР