Виновният за смъртта на 16-годишната Фатме, която бе прегазена призори

...
Виновният за смъртта на 16-годишната Фатме, която бе прегазена призори
Коментари Харесай

Кошмарни подробности: Ето как се е стигнало до смъртта на 16-годишната Фатме в Сливен

Виновният за гибелта на 16-годишната Фатме, която бе прегазена на разсъмване в неделя на пешеходна пътека в Сливен, е седнал зад кормилото на „ Алфа-Ромео “-то си с 2,24 промила алкохол в издишания въздух, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

28-годишният Георги Мангов е от близкото село Тополчане. Станал е водач неотдавна и досега има единствено едно административно нарушаване, въпреки да работи в транспортна компания, написа „ Монитор “.

Младият мъж е бил заловен броени минути след сигнала за тежкото произшествие на бул. „ Бургаско шосе “, където караният от него автомобил е помел пресичащато зебрата момиче и за малко не е прегазил и момче на неговата възраст наоколо.

Полицаите са го спипали в дискотека, където купонясвал със свои познати, които не знаели за случилото се преди този момент.

Мангов е с мярка за неотклонение „ задържане за 72 часа “.

В понеделник прокуратурата внесе искане в съда за непрекъснатото му оставяне в ареста, откакто бе повдигнато обвиняване по член 343 алинея 3 от Наказателен кодекс за шофиране в пияно положение, провокирана злополука със умрял и бягство от мястото на престъплението като наказването е затвор от 3 до 15 години.

В селото на Мангов избират да не разясняват досегашното му държание, само че дават да се разбере, че младият мъж не е бил от най-кротките. Пред телевизионните камери татко му Милен твърди, че Георги даже не е схванал за случилото се шосето.

Той счита, че не било изключено прегазеното момиче да е изскочило ненадейно на улицата откакто е било подгонено от някого. Жертвата Фатме е от прилежащо село, живее на квартира със своя другарка, обяснява се за какво в този ранен час не си е била в леглото.

"Водачът е пътувал от село Тополчане към центъра на Сливен. В 4,00 часа на 6 октомври настава тежкото пътно произшествие. Група от младежи са пресичали, като починалото момиче е било първо. То е поело удара.

Водачът не е спрял на място. Продължил е пътя си!”, сбито съобщи контрольор Диян Митев от "Пътна полиция " – Сливен.

Мъртво пийнал, седнал зад кормилото на Тойота 56-годишен старозагорец пък е станал причина за верижна злополука, при която към 16,00 часа на 4 октомври на основен път І-5 са били ударени 4 автомобила: „ Дайхатсу “, „ Ситроен “ и „ Ауди “.

Пътните служители на реда открили, че провинен е с 2,23 промила алкохол преди да го отведат в ръководство за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР