Виновни са хората, които приемат да работят без трудови договори.

...
Виновни са хората, които приемат да работят без трудови договори.
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Щом някой е решил да поеме риск, да не се сърди, ако той се сбъдне

Виновни са хората, които одобряват да работят без трудови контракти. Има какво да се работи задоволително. Разбира се, виновността е и на този, който го предлага. Това са изрично неправилни неща. Но това е риск. Някой е решил да го поеме и не е редно да се сърди на различен, с изключение на на себе си. Рисковете доста постоянно се сбъдват.
Това съобщи пред bTV президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. Повод за изявленията му са митингите на работещите в ресторантьорския бизнес. Служителите в заведенията останаха без приходи поради възбраните на здравните управляващи, а през вчерашния ден по този мотив имаше и митинг.

Решението съгласно него е пропсто - да се извадят всички с самостоятелни регистрирани контракти в Национална агенция за приходите и да се види какъв брой хора в реалност работят в бранша. Рискът си оставал за сметка на тези, които работят отвън закона. Според него през заведения за общественo хранене се крие както Данък добавена стойност, по този начин и обороти.

" Когато започваха да се дебатират ограниченията, предлагахме непосредствено да се дават пари на служащите. Това не се одобри. Слава Богу, не сме чували за тежки злоупотреби. Не е невероятно да има. Всеки лев, който може да бъде откраднат, бива откраднат - това е характерност на капитализма, в който живеем ", уточни Манолов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР