Виното не трябва да се пие без компания. Приготвянето му

...
Виното не трябва да се пие без компания. Приготвянето му
Коментари Харесай

Как домашното вино да стане хубаво

Виното не би трябвало да се пие без компания. Приготвянето му е магия, която се предава от татко на наследник и граничи със свещено деяние. Един мъж в живота си би трябвало да направи най-малко една къща, да посади едно дърво, да сътвори потомство, само че идва една възраст, в която мъжът би трябвало да стартира да прави вино и това е стадий от съзряването на мъжа.

Има доста тънкости към правенето на вино и в никакъв случай не може да се каже, че човек се е научил. Преди всичко човек би трябвало да има грижи за източника на чудната напитка – гроздето. Трябва да се познава най-малко типовете грозде, а гроздоберът е същински празник.

С времето технологията на виното се промени, по тази причина не би трябвало да се придържаме единствено към наученото от дедите. За да стане хубаво домашното вино, първо, би трябвало да се докара захарността на гроздето. Ако тя е по-малко от 24 градуса, надлежно би трябвало да се прибави захар, с цел да може да стартира ферментацията.

Друго значимо изискване е съдовете да се пазят чисти, т.е. в тях да се подготвя единствено вино. Ако се съблюдават тези условия, няма по какъв начин да се обърка неговото подготвяне.

Оттук нататък е нужно да се поддържа идентична температура. Вкисването на виното се получава при неправилна ферментация, неприятна хигиена или непълен градус на захарност и температура. Но както всичко на този свят, виното също изисква копнеж, обич и грижа при приготвянето му, без тях то не става хубаво.

Здравословната доза съгласно домашни производители е половин литър дневно, само че съгласно тях е неточност да се пие без хубаво мезе. Трябва да се съблюдава сезонността на пиянство и да не се пие повече, в сравнение с би трябвало.

Домашното вино се прави единствено в един сезон от годината, и се пие с другари. При дегустация на виното има предписание - изказваш мнение още при първата глътка на втората чаша, едвам тогава се усеща същински. Но диалозите и разногласията за вино са безкрайни – по тази причина оставяме на мъжете да спорят и любуват на усета на домашното вино, което се прави с копнеж!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР