Винченцо Нибали спечели третия етап от Обиколката на Испания –

...
Винченцо Нибали спечели третия етап от Обиколката на Испания –
Коментари Харесай

Нибали спечели третия етап на "Вуелта", Фрум облече червената фланелка

Винченцо Нибали завоюва третия стадий от Обиколката на Испания – 158 км от Праде до Андора ла Вея. Звездата на " Бахрейн Мерида " изпревари във финалния спринт Давид де ла Крус от " Куикстеп " и Крис Фрум.

EL TIBURÓN!! @vincenzonibali
HUGE win! #LV2017pic.twitter.com/U9oRuIe0pJ
— Vuelta a España (@lavuelta) August 21, 2017
Третото място на Фрум в стадия, както и спечелването на три спомагателни секунди в междинния спринт, му разрешиха да облече алената фланелка на водач в надпреварата. Британецът води с две секунди пред Де ла Крус и състезателите на BMC Николас Роуч и Тиджей Ван Гардърен.

" Етапът беше мнго тежък и изобщо не мислех, че ще печеля. На последната височина имах проблеми, тъй като беше доста горещо, а и " Скай " постановиха доста крепко движение. Работих доста крепко, с цел да стигна до триумфа ", сподели 32-годишният италианец.

Акулата сподели, че Фрум се намира в отлична форма и чака още по-солидни дейности от него в идващите стадии.

Третият стадий предложи близо 4000 метра разлика във височините и три съществени изкачвания – две от първа и едно от второкласен. Именно на втората височина от първа категория Кол де ла Рабаса стана забавно, като състезалите на " Скай " постановиха по-високо движение. Те отстраниха един по един някои от помощниците в другите тимове, а главната група се разтегли доста.

Крис Фрум се възползва от това и на междинния спринт, който беше сред последните две изкачвания мина първи, спечелвайки три секунди бонификация.

На последната височина Алто де ла Комея колоездачите на " Скай " влязоха с доста висока скорост и това хвана неподготвени много от противниците им. Диего Роза наложи високо движение и съобщи щафетата на Джани Москон. Италианецът с прякор Трактора подкара толкоз крепко, че отстрани даже и някои от съотборниците си като Воут Пулс.

Проблем имаше и Нибали, който изостана с двамата водачи на BMC Роуч и Ван Гардърен.

Седем километра преди финала Фрум нападна от главната група и сплоти дейности с Естебан Чавес от " Орика ". Двойката се трансформира в четворка, с идването на Фабио Ару и Ромен Барде в спускането, а в последния километър всички любимци се събраха.

Así fue el último Kilómetro: Enorme remontada de Nibali para ganar la etapa.
Ofrecido por @CarrefourES#CarrefourConLaVueltapic.twitter.com/ZTapocHZXD
— Vuelta a España (@lavuelta) August 21, 2017

Акулата от Месина изненада всички с мощно ускоряване 350 метра преди края и мина пръв през финалната линия.

Големият губещ в стадия се оказа Алберто Контадор. Ел Пистолеро финишира на 2.33 минути след Нибали и се сбогува с очакванията си за положително показване. Заедно с него дойде и Рафал Майка от " Бора ".

Близо минута в генералното класиране загуби и Илнур Закарин от " Катюша ". На 1.14 дойде и различен претендент за Топ 10 Стивън Краусвайк от " Лото Йъмбо ".

Утре е четвъртият стадий – 198 км от Ескалдес до Тарагона, който дава отличен късмет на дребното спринтьори в колоната или на откъснала се група.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР