Винаги съществува опасност от радикализиране, там където живеят мюсюлмански маси.

...
Винаги съществува опасност от радикализиране, там където живеят мюсюлмански маси.
Коментари Харесай

Отец Боян Саръев: Винаги има опасност от радикализиране. Ислямът е религия на агресията


Винаги съществува заплаха от радикализиране, там където живеят мюсюлмански маси. Това съобщи в предаването „ Събуди се “ на Нова телевизия отец Боян Саръев от църквата "Свето Успение Богородично " в Кърджали
„ Ислямът е вяра на експанзията – добави той. - Тя е зародила по този начин. В Родопите също живеем под такава заплаха. Не мисля, че 10-15 ограничения ще съумеят да спрат радикализацията ".
С македонците сме един народ в две страни. Най-нормалното е тяхната черква да се обърне към нашата Българска православна черква, безапелационен бе отец Саръев.
„ Не можем да взимаме еднолично решение – съобщи той. - Трябва да има мнението и единодушието на останалите православни църкви, с цел да признаем за дъщерна Македонската православна черква. Православната черква е отделена от страната, само че двете институции си спомагат и работят дружно. Канонът би трябвало да бъде спазен, само че в това време би трябвало да бъдат предпазени и ползите на българската страна “.
Отец Саръев се обърна към българския народ преди идните Коледни празници.
"Преди Коледа желая да кажа на целия български народ да търси царството божие – съобщи той. - След това ще дойдат богатата софра и благините. Когато слагаме преди всичко царството божие и Господ Бог, нещата постоянно се подреждат. Не би трябвало да постаяме преди всичко материалните облаги, а духовността. Смирението от ден на ден става далечно разбиране. Обществото е надалеч от концепцията, че би трябвало да решаваме всички проблеми с мир, примирение, добродушно и с обич. Налага се експанзията. Духовността и духовното остават обратно, а се постанова грубостта и материалното “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР