Винаги съм се притеснявал не толкова от противничките, а от

...
Винаги съм се притеснявал не толкова от противничките, а от
Коментари Харесай

Петър Касабов: Винаги съм се притеснявал не от противничките, а от нашата подготовка

„ Винаги съм се тормозил не толкоз от противничките, а от нашата подготовка ". Това съобщи селекционерът на женския ни народен тим по битка Петър Касабов.

" Дали имаме нужните условия, нужното успокоение, дали сме си свършили работата. Този лагер е по-дълъг, 28 дни, само че имахме потребност „ да се раздадем “, поради не до такава степен положителните резултати на последните надпревари. Имаме още какво да доработваме. Благодаря на президента на „ Би Риал “ от Сандански и на момчетата от клуба, които се включиха и ни помогнаха в спарингите ", показа треньорът пред уеб страницата на федерацията.

Тимът се приготвя в Благоевград за най-важното съревнование този сезон – международното състезание в Белград, което започва от 10 септември. А конкуренцията при дамите стартира 3 дни по-късно, на 13 септември.

Най-интересното ще можете да гледате по Българска национална телевизия 3.

В шампионата при дамите ще започват 216 състезателки, измежду които и 13 медалистки от последните игри Токио 2020. На тeпиха след по-дълга пауза се връщат и доста елитни състезателки.

Нашата Мими Христова, европейска шампионка от 2020, също ще излезе на шампионата в Белград, което е първо за нея огромно тестване след Мондиал 2021. Именно на международното в Осло тя получи тежка контузия, а по-късно претърпя интервенция, която я извади от огромната битка за цялостен сезон.

„ Много съм удовлетворен от това, което Мими демонстрира на тренировките - добави наставникът. - Имаме още 10-ина дни за изчистване на някои елементи. Заредена е с доста сила. Надявам се по този начин да бъде и на международното. “

Христова към този момент има един шампионат зад тила си преди конкуренцията в Белград. На шампионата в Мадрид през месец юни тя стана шампионка в категория до 65 кг.

Миглена Селишка като че ли също е преодоляла психическата контузия, която я мъчеше на последните надпревари, и тренира на цялостни обороти.

„ Имаме огромен прогрес – сподели още Петър Касабов. - Надявам се всички неприятности към този момент да са зад тила ни. “

На облекчена подготовка в последните дни е бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова, която страда от моментно неразположение. А в тежка категория Мария Оряшкова ще пропусне шампионата, защото преди месец претърпя интервенция на кръстни връзки на коляното. Травмата я мъчеше година, само че на шампионата в Мадрид преди месец болките се ускориха и се наложи хирургическа намеса.

София Георгиева, трета на европейските олимпийски игри през 2019, пък ще се бори в по-горната категория до 68 кг.

Националките отпътуват за Белград на 11 септември. Пълният състав на тима ще бъде разгласен идната седмица.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР