Винаги съм се чудела на хората, които се връщат към

...
Винаги съм се чудела на хората, които се връщат към
Коментари Харесай

Не заслужаваш онзи, който се връща, а онзи, който никога не си е тръгвал

Винаги съм се чудела на хората, които се връщат към връзката си, макар че преди този момент твърдо са решили да си тръгнат. Преди и аз чаках с нетърпения деня, в който ще се върнат, когато ще осъзнаят, че са сбъркали или че не могат да живеят без мен. Но по-късно осъзнах, че вместо да очаквам оня, който ще се върне, по-добре да бъда с оня, който в никакъв случай не си е тръгвал.

Някой, който в никакъв случай не си потегля даже когато сте срещнали спънки по пътя ви. Някой, който в никакъв случай не си потегля, макар че е почнало да вали. Някой, който в никакъв случай не си потегля, макар че други хора желаят да отвлекат вниманието му. Някой, който избира да остане всеки ден.

Заслужаваш някой, който не си потегля, когато му разкажеш историите, от които се срамуваш, и когато си признаеш постъпките, които си се заклела пред себе си в никакъв случай да не споделяш. Заслужаваш оня, който не си потегля, когато му разкажеш какво не харесваш в себе си и какви са кошмарите от предишното ти. Онзи, който в никакъв случай не си потегля, без значение какъв брой мрачно е станало към вас.

Заслужаваш някой, който не си потегля, когато му признаеш какъв брой доста го обичаш, какъв брой доста искаш да го направиш благополучен и по какъв начин той те кара да се чувстваш по този начин, както в никакъв случай преди. Някой, който е специфичен за теб и с който искаш да прекараш остатъка от дните си, гледайки в очите му, и остатъка от нощите си, на несъмнено място в ръцете му.

Заслужаваш някой, който не си потегля, без значение какъв брой самоуверено демонстрираш любовта и страстите си. Заслужаваш някой, който не се опасява да го обичаш.

Заслужаваш някой, който не си потегля, тъй като си е намерил по-хубава работа, спечелил е повече пари или си е купил по-хубава кола. Онзи, който не си потегля, тъй като е постигнал триумф. А оня, който може да има всяка, само че въпреки всичко избира теб, оня, който не желае да „ опитва ” всички останали благоприятни условия, с цел да е сигурен, че ти си вярната. Онзи, който знае, че си неповторима. Заслужаваш някой, който те кара да вярваш, че има хора, които остават до дъно.

Заслужаваш някой, който не си потегля, тъй като към този момент не е толкоз вълнуващо, когато животът е станал сложен, когато си изтощена, когато се чувстваш изгубена и объркана, когато се съмняваш в себе си и качествата си. Заслужаваш някой, който ти припомня каква мощ има в теб, който ти припомня какъв брой страхотна си и макар че можеш да се оправиш сама, той желае да бъде до теб и да ти помогне да водите борби си дружно.

Въпреки че всеки от нас се надява един избран човек да се върне, това, което би трябвало същински да желаем, е човек, който в никакъв случай не си потегля. Някой, който е можел да си тръгне, само че все пак е решил да остане. С подобен човек би трябвало да бъдеш – подобен човек заслужаваш. ”

Рания Наим

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР