Винаги съм подкрепял търговията и износа на оръжие съобразно закона.

...
Винаги съм подкрепял търговията и износа на оръжие съобразно закона.
Коментари Харесай

Александър Михайлов: Трябваше да разберем от германски медии за износа на оръжие

Винаги съм подкрепял търговията и износа на оръжие съгласно закона. Аз съм един от първите, които споделиха, че има експорт на оръжие към Украйна през медиатори в Румъния и Полша. Това сподели някогашният изпълнителен шеф на " Кинтекс “ Александър Михайлов в ефира на bTV.

България – по какъв начин най-бедната страна в Европейския съюз скрито избави Украйна. С това заглавие немският всекидневник " Ди Велт “ разгласява публикация, от която излиза наяве, че страната ни е доставяла оръжия и боеприпаси на Киев още при започване на войната.

" За мен персонално има някои притеснителни моменти по отношение на метода, по който това се е случвало. Че това се е случвало зад тила на народа, защото някогашните ръководещи и неведнъж заявяваха, че такова нещо няма. " Няма прикрит експорт за Украйна “ - това са думи, по памет изтъквам, на Кирил Петков от преди 7-8 месеца. Така политиците приказват едно, а след това се оказва, че вършат друго. Възникват въпроси дали и други неща някогашните ръководещи не са укривали от обществото. Сега за мен като българин в някаква степен е противен обстоятелството, че трябваше да разберем от немски медии за износа “, разяснява Михайлов.

Той приведе и данни, изискани по закона за достъп до социална информация.

" Изисках данни от Министерство на стопанската система и се оказва, че за цялата 2021 година одобрениият експорт на оръжие за Полша и Румъния е за 12 милиона евро. За първите 6 месеца на 2022 година по време на ръководството на кабинета " Петков “, когато госпожа Нинова беше стопански министър, нейното ведомство е одобрила експорт на оръжие. За тези същите две страни Полша и Румъния за 1 милиард 287 милиона. Това е завишение 107 пъти и няма по какъв начин да не са разбрали и при изискване, че всички западни медии през цялото време на войната удостоверяват, че пътят на оръжието е през тези централноевропейски страни “, сподели някогашният изпълнителен шеф на " Кинтекс “.

Според него е доста значимо да се разбере, че оръжейното произвеждане и оръжейната търговия са изцяло законен и законен бизнес.

" От тези контракти, които са утвърдени и се извършват сега, належащо е време да се създаде и да се тества стоката от тези контракти. В българската стопанска система са влезнали стотици милиони евро. Това са свежи пари от чужбина, които са вложени за първични материали и материали. Назначавани са спомагателни хора, с цел да могат да поемат повишените поръчки. Това са работни места, заплащат заплати, осигуровки. Да не забравяме, че в сектора са ангажирани 70 000 души и никой политик няма право да си играе със ориста на тези хора. От същите тези контракти ще влязат стотици милиони като налог облага в бюджета на страната ни “, добави Михайлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР