Винаги съм казвал, че в Брюксел работи правилото - докато

...
Винаги съм казвал, че в Брюксел работи правилото - докато
Коментари Харесай

Борисов разяснява за Шенген: Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено

Винаги съм казвал, че в Брюксел работи правилото - до момента в който всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано. Това съобщи в Стара Загора водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка новината, че страната ни ще бъде през март.

По негови думи младостта и опитът в ръководството са изиграли неприятна смешка и в България, и Румъния.

Той уточни, че голям труд на държавното управление и Народното събрание сега е подложен на доза подозрение, дава се опция да се появят и отрицателни мнения.

Борисов изрази вяра през днешния ден до обед страната ни да получи документа.

Той разясни, че в случай че това не се случи до през днешния ден, ще отидем през януари на КОРЕПЕР (Комитет на непрекъснатите представители на държавните управления на страните членки на Европейския съюз), а януари към този момент е покрай изборите в Австрия. По тази причина се полагали всички старания.
 Хампарцумян: България ще има сериозна точка с Турция при Шенген по суша
Хампарцумян: България ще има сериозна точка с Турция при Шенген по суша

Страната ни е към момента в " зоната на танца "

" Зад сцената в Европа се организират ужасно доста съвещания - по линия на ЕНП, по линия на либералите. Поемат се задължения и по тематиката за миграцията - нещо, за което преди три години бяхме за образец. Като искаш да си в Шенген, би трябвало да си пазиш границите - длъжни сме. И като не можеш да я пазиш, ще имаш пасиви за това ", заключи Борисов.

Той съобщи, че вижда, че през последните месеци се поставят големи старания за охраняването на границите. Лидерът на ГЕРБ обаче изрази страдание, че по времето на Бойко Рашков и всички останали границата е била разградена.

Положи се голямо изпитание да се плюва българската страна. Една дупка в мрежата се показваше от заран до вечер ", възмути се някогашният министър председател и посочи: " Хубавата българска сентенция, че на нашия котел в пъкъла не би трябвало да има дяволи, изигра тъкмо тази неприятна смешка на България с големите репортажи и мнения на политически водачи ".

Той означи и че еврозоната чака, а още няколко закона ще бъдат признати след празниците.

По мотив за изпращане на военнослужещи в Червено море в битката с пиратството Борисов уточни, че това няма по какъв начин да се случи без решение на Народното събрание.
 Ивайло Калфин: Частичен Шенген е крачка напред
Ивайло Калфин: Частичен Шенген е крачка напред

Голямата изгода за страната ни ще е, когато изчезне граничния надзор и по суша

" Българският народ не желае присъединяване във военни дейности и ние няма да допуснем България да взе участие във военни дейности . Едно е да помагаш на нападната страна, както вършат 50 страни и то тези, за които се стремим да са ни другари, друго е да изпращаш военни елементи ", безапелационен бе той.

Той изрази неразбиране по какъв начин може Тагарев да прави сходни изказвания без даже да е приказвал с болшинството в Народното събрание.

Българите би трябвало да знаят, че това няма да се случи, увери Борисов.

По мотив бюджета водачът на ГЕРБ съобщи, че всички, които са взели присъединяване в подкрепянето му, могат да се похвалят - и ГЕРБ, и Политическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България и Българска социалистическа партия.

Той означи, че сега дефицитът е към 2,5, като ще остане към милиард за инфраструктурни планове. Според него има огромен късмет да се случи пътят Търново-Русе, както и разширението на Хаинбоаз.
 Все още няма дата, в която да ни е одобряват и в сухопътен Шенген
Все още няма дата, в която да ни е одобряват и в сухопътен Шенген

Австрия желае прецизиране на контрола, изясни Николай Денков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР