Винаги съм казвал, че сме благодарни за Руско-турската освободителна война.

...
Винаги съм казвал, че сме благодарни за Руско-турската освободителна война.
Коментари Харесай

От първия ден на войната в Украйна ГЕРБ смени политиката към Рус...

" Винаги съм казвал, че сме признателни за Руско-турската освободителна война. Църквата в Шипка щеше да падне, ние я укрепихме. Фантастична е и свети отвред. През 1916 година, двама славни генерали - Колев и Киселов, на които българите не им знаят имената, връщат славата на България. Нашите деца би трябвало да знаят за тях и за Шипка. Защото историята е такава - били сме и врагове, и съдружници ", изясни Борисов.

 

Докато нападаше финансовия министър Асен Василев за децифита в бюджета, Борисов тотално не помни да спомене построяването на " Балкански поток " - а другояче продължението на " Турски поток ", което, оказа се, е нищо повече от " Руски поток ", което последното му държавно управление извърши и то за сметка на българския поданик. 

 

Строежът на " Турски поток " се случи напълно с над 3 милиарда лв. наши пари, без по газопровода да тече и една молекула газ за българска приложимост. Самото изграждане пък се случи след сключване на Пътна карта за развиването на газопреносната мрежа сред България и “Газпром ” през 2017 година. Тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова от едната страна на масата, а до нея - шефът на “Газпром ” Алексей Милер, подписаха въпросния документ. След края на последното - трето, държавно управление на ГЕРБ въпросната пътна карта изчезна.

 

В същото време, още при започване на войната на Русия в Украйна, се появиха разумните тези, че точно с помощта на " Турски поток ", Путин

атакува Украйна. Причината - поради тръбата през България парите от съветски газ можеха да продължат да се вливат в хазната на Кремъл, заобикаляйки Украйна.

 

Нападките по линия недостиг

 

" По време на нашето ръководство започвахме първо с изчистване на задълженията. През последните три години това, което беше оставено от нас, това се доработва. Абсолютно нищо ново. Сега толкоз се промени България, че 3% недостиг се възприема за нещо готино. А това значи, че нямате пари. Дефицит е неприятна дума, а в материално изражение той сега е над 5 млрд лв.. Няма ги парите, изхарчени са ", сподели Борисов.

 

" Ако имаше издигнати два-три моста тук, или беше издигната автомагистрала " Хемус ", щях да кажа, че вярно са ги похарчили. Защото парите ще се върнат. Три години подред сме на недостиг. Управляващото болшинство би трябвало да имаме проект по какъв начин до края на годината да излезем на остатък “, сподели още някогашният министър председател.

 

Борисов не загатна, че през тези години трябваше да се оправяме с следствията върху стопанската система от COVID-19, а по-късно и с следствията от войната, която Путин стартира в Украйна, посредством в това число и на издигнатия от ГЕРБ " Турски поток ". 

 

 

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР