Винаги подкрепяме вотовете на недоверие, както е било и досега.

...
Винаги подкрепяме вотовете на недоверие, както е било и досега.
Коментари Харесай

Ерджан Ебатин: ДПС никога не може да има свои министри в кабинета на Борисов

Винаги поддържаме вотовете на съмнение, както е било и до момента. Движение за права и свободи в никакъв случай не може да има свои министри в кабинета на Борисов. Как е възможно, по какъв начин може да се мисли, самата партия ГЕРБ в никакъв случай не би позволила най-важните министри в кабинета да бъдат на Движение за права и свободи, разяснява пред Българска национална телевизия Ерджан Ебатин трите оставки на основни министри от кабинета "Борисов " 3 с главен претекст – оборване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски  Делян Пеевски Бизнесменът и народен представител към този момент 4 мандата от гражданската квота на Движение за права и свободи Делян Пеевски е роден в София на.

"Ако си спомняте, още първоначално, с образуването на този кабинет, Движение за права и свободи стартира да приказва за неговия ремонт. Тогава Горанов също беше министър на финансите. От самото начало приказваме, че това е една неконструктивна формула, която е на неверна основа. В момента измъкването, през опита да се разграничат от Движение за права и свободи, не знам до каква степен ще изиграе роля. Процесите, които диктуват едно такова деяние, идват от улицата, от страст ", настоя депутатът.

"ДПС в никакъв случай не е имало министри в този кабинет. Нашата позиция, по всички вотове е била безапелационна и постоянно сме дали своят вот срещу този кабинет ", добави Ебатин.

По думите му през годините придвижването е подкрепяло дейностите на кабинета, свързани само с евроатлантическата ориентировка и с европейската политика на България.

Според него процесите в страната и митингите, както и упования на обществото, са свързани с оставката на цялото държавно управление.

"Това витае в публичното пространство. Опасното не е обвързвано с оставката на един или различен министър. Когато има социална сила за смяна, политиците го опредметяват в опреден вид популизъм, и най-опасното е да се трансформира в шовинизъм. И ГЕРБ пристигнаха посредством митинги и се получи един модел на ръководство, които не е добър. Това, което ще се случи, е че политически партии отново ще обсебят тази положителна страст на митингите ", аргументира се Ерджан Ебатин.

"Никой не може да каже какво следва, само че е ясно, че вървим към избори. Политическата система, без значение дали ще има или не предварителен избор, върви към възпроизвеждане на популисткия модел ", заключи депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР