Винаги можеш да намериш доброто, а животът ме е научил

...
Винаги можеш да намериш доброто, а животът ме е научил
Коментари Харесай

Тошко Савов за книгата си „Пътят към теб“: Благодари и продължи напред



„ Винаги можеш да намериш положителното, а животът ме е научил на доста неща, които не искам и на децата си желая да предам това – да вършат това, което те желаят “, сподели в „ Преди всички “ Тошко Савов, бизнес съветник, фамилен терапевт, психолог за своята първа книга „ Пътят към теб “ . Савов живее в Германия.

„ В книгата си описвам за детските си истории, по какъв начин думите, които изричаме остават в пространството и по какъв начин те ни влият, по какъв начин те не престават да съществуват в космоса постоянно. Когато някой ми каже нещо неприятно, го одобрявам с признателност и споделям: „ Благодаря ти за информацията, ще видя какво мога да направя с нея “ - това обезоръжава събеседника и изключително в случай че той е надъхан негативно и чака ти да се отбраняваш или да избягаш, а когато ти го приемеш и благодариш – той е шокиран и по този начин ти се освобождаваш – нито приемаш неприятната дума, просто я пропускаш около себе си и тя не остава в теб “, разясни Савов.

„ Не обстановките ни вършат гневни, а бурните ни мисли. Всичко произлиза от нас самите. Трябва да приемаш нещата неутрално ", даде съвет писателят.

По думите на Савов в Германия няма опозиция против ограниченията по време на пандемията , а тестванията са безвъзмездни за хората.

" Пандемията доста сплоти и доста разедени хората ", счита още Савов.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР