Винаги можем да научим нещо ново за парите - било

...
Винаги можем да научим нещо ново за парите - било
Коментари Харесай

15 интересни и малко известни факта за парите

Винаги можем да научим нещо ново за парите - било то за спечелването или харченето. А за какво не и няколко забавни и малко известни обстоятелството?

Никой не знае произхода на знака за $. Бюрото за гравиране и щемпел на Съединени американски щати обаче има много положително съмнение. Според държавната организация, преди издаването на първия книжен щатски $ през 1875 година, необятно са били употребявани испанските и мексикански песос, които са се изписвали по този начин - PS. Постепенно обаче S е почнало да се изписва върху P и по този начин до познатия на всички през днешния ден - Щатски долар.

А в случай че Бил Гейтс стартира да харчи по 1 млн. $ дневно, ще му отнеме 218 години да изхарчи всичките си пари.

 Китайците са били първите, които са употребявали книжни банкноти още по времето на династията Тан (618-907). Това е било цели 500 години преди тази процедура да стартира в Европа.

 Ако брачната половинка или дългогодишна партньорка има по-голяма заплата от мъжа, се усилва вероятността той да развие еректилна дисфункция или невротичност.

 Друго изследване демонстрира, че милионерите изпитват по-голямо наслаждение при секс. Жените пък изпитват по-голямо наслаждение, когато сътрудникът им е богат.

В контраст с упованията, нарисуваният модел автомобил на 10-доларовата банкнота не моделът T Ford. Той е рисунка на индивида проектирал банкнотата.

Марта Уошингтън е единствената жена, чийто портрет се появява на щатска банкнота.

Най-кратък е животът на еднодоларовите банкноти - 22 месеца, до момента в който 5-доларовите живеят по 2 години.

 Най-честата причина за бракоразвод са точно парите и по-точно разногласията за тях.

Най-ранната форма на банки са били религиозните храмове. Там хората съхранявали житото или благородните метали, които употребявали за разплащане.

Уолтър Кавана, който живее в Калифорния, е прочут като „ Мистър Пластик Фантастик “. Причината е, че има над 13 000 кредитни карти – най-голямата сбирка в света.

  Думата „ кеш “ идва от китайски. Една торбичка със 100 монети на китайски се наричала „ кеш “.

В международен мащаб хазартният бранш образува по-голяма облага от филмовия и музикалния браншове, хотелиерския отрасъл, круизите, спортът и увеселителните паркове. Взети дружно.

  Най-голямата и скъпа монета в света е изсечена в Австралия. Диаметърът й е 80 см., а дебелината 12 см. и е направена от чисто злато. Официалната стойност, изсечена на нея, е 1 млн. $. Но единствено цената на златото, от което е направена, е 50 млн. $.

Ако имате 10 милиарда банкноти по 1 $ и ги харчите всяка секунда по един всеки ден, ще са нужни 317 години, с цел да фалирате.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР