Вилата на изгонения преди време ректор на Стопанската академия в

...
Вилата на изгонения преди време ректор на Стопанската академия в
Коментари Харесай

Вилата на Адамов: Спретната къщурка с Малката русалка...

Вилата на изгонения преди време ректор на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов, който се прочу с другарството си с Красьо Черничкия, стана цялостен шлагер измежду феновете на дворове и градини в нета. Там той сподели терасата на вилата си в стражишкото село Горски Горен Тръмбеш.

Къщата, която наподобява на хасиенда, е на брега на язовир сред Стражица и Горна Оряховица. Над тераста на Адамов има асмалък, където явно той гледа телевизия на теферич. На метри от него крякат жаби.

За въпросния парцел Адамов бе проверяван от прокуратурата. Според някогашни негови сътрудници той е командировал за работа на вилата му техници и служащи от свищовската академия, наети другояче да се занимават с ремонтите на общежитията и самия университет. Освен това звено, в командировки бил изпращан и водачът на Адамов, който е трябвало да му вози посетители в сарая, където ректорът провел срещите си.

В изявление за bgdnes.bg от август 2015 Адамов съобщи, че икономисал 340 000 лв..

Ректорът е обкръжил вилата си с лъскави скулптури - едната от които е на Малката Русалка. Друга пък е със две позлатени фигури, едната от които с лък.

Имението е като магнит, заобиколено от гора, която явно се поддържа. Самият Величко Адамов си признава, че горичката е частна, а язовирът е на концесия.

Как го отстраниха

Величко Адамов беше отхвърлен от ръководството на Стопанската академия след намесата на министъра на образованието проф. Тодор Танев. Това стана след общо заседание, на което за ректор бе определена доближената до Адамов негова някогашна студентка, 35-годишната професорка Теодора Димитрова Петрова.

Проф. Танев я в профил поради подозрения за опорочаване на избора на ректор. За краткотраен ректор министърът назначи проф. Иван Върбанов. След заповедта на министъра Величко Адамов и Теодора Петрова се барикадираха в постройката на висшето учебно заведение и отхвърлиха да позволен новия ректор, а тя даже си разреши да издаде заповед, в която подреди чиновниците и преподавателите да се подчиняват на нея, а не на министъра.

Три досъдебни производства за закононарушения по работа бе образувала през 2015 година Районната прокуратура в Свищов против отговорни длъжностни лица от Стопанската академия " Димитър А.Ценов " в Свищов. /Марица.бг
тагове вила адамов дребната нимфа  Вилата на Адамов: Спретната къщичка с Малката нимфа начело СНИМКИ  Вилата на Адамов: Спретната къщичка с Малката нимфа начело СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР