Виктория Томова спечели титлата от турнира по тенис на червена

...
Виктория Томова спечели титлата от турнира по тенис на червена
Коментари Харесай

Вики Томова е шампионка във Валенсия

Виктория Томова завоюва купата от шампионата по тенис на алена настилка във Валенсия. Надпреварата от категорията " Чалънджър " бе с награден фонд $100 000.
Във финала първата ракета на България пречупи Жаклин Адина Кристиан (Рум, №101) със 7:5, 6:3 за 103 минути.
28-годишната софиянка завоюва осма купа от календара на УТА в кариерата си и трета за 2023 година след успехите й на шампионатите в Сарагоса и Чикаго.
Финалната среща във Валенсия опълчи втората и третата тенисистки в схемата  и предложи огромни страсти на феновете. В първия сет Томова поведе с 4:1 гейма след 2 пробива, само че разреши на румънката да изравни при 5:5. Тя обаче се активизира и незабавно осъществя нов пробив за 6:5, след който завоюва и първия сет.
Във втория преимуществото на българската бе още по-осезаемо. Тя поведе с 3:1 гейма и контролираше умерено срещата, а в края й завоюва 3 следващи точки при сервис на румънката, за нов пробив и успех в шампионата без изгубен сет. На полуфинала Томова съкруши с 6:2, 6:1 друга румънка - Андреа Миту, достигала до 1/8-финал на " Ролан Гарос " и до №68 в ранглистата на УТА, където в този момент е №268.
Победата във Валенсия ще изстреля Виктория с 19 места в ранглистата на УТА до 79-а позиция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР