Виктория Томова си осигури място в четвъртфиналната фаза на ITF

...
Виктория Томова си осигури място в четвъртфиналната фаза на ITF
Коментари Харесай

Победите продължават: Томова подчини бивша №20 и е 1/4-финалистка в Сарагоса!

Виктория Томова си обезпечи място в четвъртфиналната фаза на ITF шампионата в Сарагоса след победа в поредни елементи над някогашната №20 в света Ана Конюх. Двубоят бе извънредно оспорван, но първата ни ракета при дамите бе по-стабилната от двете във значимите моменти и откри метод да доближи до крайния триумф след близо два часа игра за крайното 6:4 7:5. Така тя реализира втора поредна победа и през утрешния ден ще спори за място измежду най-хубавите четири в конкуренцията, като нейна съперничка там ще бъде Ирене Бурийо Ескориуела.

Началото на мача бе белязано от маратонски сервис гейм на хърватката, в който нашето момиче показа по-здрави нерви и съумя да реализира пробив в първия вероятен миг. Вики запази стремежа си и напълно скоро се добра до нов брейкбол, само че не съумя да го материализира и незабавно по-късно на собствен ред разреши връщане на пробива. Това обаче по никакъв метод не повлия на увереността на Томова, която продължаваше да се стреми да пласира ударите си наоколо до линиите и не след дълго още веднъж отвори задатък от 5:3, който този път ѝ подсигури триумфа в откриващата част.

Вторият сет протече без проблеми за сервиращите състезателки, които опазиха равенството до 4:4. Тогава обаче станахме очевидци на серия от три следващи пробива, победителка от която излезе най-хубавата ни тенисистка - 6:5. Томова за следващ път засвидетелства своето самообладание в по-продължителните разигравания и подкрепена от неубедителните дейности на противничката, съумя да затвори срещата в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР