Виктория Томова се представи отлично на тазседмичния турнир в Линц,

...
Виктория Томова се представи отлично на тазседмичния турнир в Линц,
Коментари Харесай

Нова престижна победа: Томова надви световната номер 77 и продължава напред в Доха!

Виктория Томова се показа чудесно на тазседмичния шампионат в Линц, надигравайки Анастасия Павлюченкова, с цел да запише втората си победа в кариерата над бившa финалистка на Ролан Гарос и справедливо доближи до главната скица, където беше спряна на старта от олимпийската вицешампионка - Маркета Вондрушова.

Първата ни ракета при дамите нямаше никакво време за отмора и незабавно отпътува за присъединяване на WTA 500 конкуренцията в Доха, откакто в последния миг стана ясно, че ще може да се включи в пресявките на надпреварата в катарската столица.

Любопитна детайлност е, че в квалификациите попаднаха цели 10 представителки на топ 50, измежду които и някогашната номер едно Каролина Плишкова, а Вики трябваше да премери сили с белгийката Марина Заневска, която се намира в страхотна форма и напълно неотдавна доближи до полуфиналите в Лион.

Томова обаче сподели на собствен ред, че сега играе най-хубавия си тенис и завоюва първата част от дуела си против международната номер 77, а след това Заневска реши да се откаже и по този начин родната ни представителка ще спори с американката Лоурън Дейвис (тазгодишна шампионка в Хобарт) за влизане в главната скица.

Срещата стартира с незабавен пробив за по-високоранкираната тенисистка, която след това избави три следващи брейкбола и имаше опция да затвърди преимуществото си, само че нашата сънародничка се пребори за изравняването на резултата. Последваха геймове на цялостна доминация от страна на сервиращите, до момента в който не се стигна до 6:5 в интерес на българката. Тогава Вики още веднъж пропусна три поредни точки за пробив, но се абстрахира от това и осъществя четвъртия си сетбол, което се оказа изцяло задоволително за триумфа в конфликта.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР