Викторио Александров – частният охранител, който застреля бившата си приятелка

...
Викторио Александров – частният охранител, който застреля бившата си приятелка
Коментари Харесай

Убиецът на Дарина и малката Никол ще си получи заслуженото без врътките за съкратен процес

Викторио Александров – частният охранител, който простреля някогашната си другарка и едногодишното си момиченце в София тъкмо преди година, най-вероятно ще бъде един от първите убийци без право на скъсен развой, написа "Труд ".

В началото на октомври Народното събрание одобри допълнение в Наказателно-процесуалния кодекс, което лиши правото при признания причинителите на съзнателно породена гибел да получават автоматизирано една трета по-ниска присъда. Промяната на закона бе оповестена тази седмица в “Държавен вестник” и влиза в действие от събота – 26 октомври.

Същият ден, малко преди да се извърши една календарна година от двойното ликвидиране, опечалените близки на жертвите ще се съберат на панихида и освещаване на паметника на гроба на 23-годишната Дарина Министерска и едногодишната Никол.

Очаква се обвинителният акт против 27-годишния Викторио да бъде импортиран най-късно до края на ноември. Мъжът е измамен под отговорност по член 116 от Наказателния кодекс и по този текст може да получи от 15 до 20 години отнемане от независимост, доживотна присъда или пожизнен затвор без право на подмяна.

Ако подсъдимият направи цялостни признания, или признае обстоятелствата и експертизите от обвинителния акт и процесът мине без разпити на очевидци и движимости лица, съдът може да регистрира това като смекчаващи виновността условия.

Но все пак да постанови доживотна присъда за двойния палач, тъй че в околните най-малко 20 години той да няма право да подава претенции за условно предварително освобождение.

На 29 октомври 2018 година, към 13 ч по обед Викторио прострелва Дарина, с която са живели до неотдавна без брак и имат дете. Грабва дребната Никол и я отвлича. Камери в кооперацията в столичния квартал “Надежда” снимат по какъв начин мъжа изнася детето. Сигналът за убийството е подаден от Ваня Министерска – майката на Дарина, която намира щерка си простреляна малко след 18 ч.

Столичната полиция стартира трескаво търсене на Викторио, към 20 ч фотографията му е пусната по медиите. По-късно се оказва, че към 19 ч Викторио и Никол са се качили в такси в квартал “Хаджи Димитър”, където живее бащата на мъжа. Повече от час водачът Петьо Павлов ги кара напред-назад из София.

Клиентът с детето не знае къде да отиде, а Никол непрестанно плаче.

Внезапно Викторио вади револвера си и опира дулото в тила на таксиджията. Заповядва му да кара към някой от виедуктите на автомагистрала “Хемус”. Казва, че ще скочи от моста и ще се самоубие. Пита Павлов дали ще вземе детето, само че водачът признава, че му е отказал да поеме грижата за непознато дете. Накрая Викторио взема решение да изостави таксито и с Никол слизат до една бензиностанция в региона на Долни Богров.

Веднага щом ги оставя, Павлов оповестява на диспечерите и полицията и в региона са изпратени спецчасти, защото търсеният нарушител е въоръжен. Започва претършуване на покрайнината. Към 23,30 ч от изоставена сграда край пътя прозвучават гърмежи. Малката Никол е простреляна в окото и откарана в сериозно положение в болница, където умира към 1,30 ч на 30 октомври.

Викторио има рана на главата от опит за самоубийство, само че патронът единствено го е одраскал. Раната е обработена и след няколко дни той е отведен в съда, където магистратите постановяват да остане за непрекъснато в ареста.

През март тази година Ваня и Георги Министерски – родителите, изгубили единствените си щерка и внучка, внасят молба до основния прокурор, в която показват опасенията си, че полицията може да прикрие обстоятелства от следствието, тъй като близка родственица на Викторио е на основен пост в едно столичните РПУ-та.

По молбата им незабавно е разпоредено да се извършат спомагателни следствени дейности.

Близките сочат още два случая, в които мъжът е тормозил приятелките си преди въобще да се е познавал с Дарина. Първият е от 2012 година с ученичка от град Елин Пелин, която била подложена на гонене, само че околните й не поискали да се жалват в полицията, където по това време работела същата родственица.

Вторият е от 2015 година в Бухово, където Викторио заплашвал със същия револвер родителите на момиче, с което се е скарал. Тогава той бил облечен с фланелка с емблема и букви на един от спецотрядите на Министерство на вътрешните работи и на улицата го видял служител на реда, същински член на отряда, който повикал сътрудниците си.

Вместо от работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) да изземат и разрешителното, и оръжието на Викторио 3 години преди да простреля Дарина и Никол, по случая се води някаква кореспонденция, чийто следи се губят.

“Научихме, че Викторио е купил револвера от частно лице – собствен сътрудник от охранителна компания и дълго време го е носил без позволение, което му е издадено през 2013 година ", описа Ваня Министерска.

"По-късно той е приказвал с продавача да даде подправени показания, с цел да може да Викторио си напасне датите, само че чест прави на индивида, че не се е съгласил да лъже от някаква зле разбрана колегиалност”, сподели още майката на Дарина.

Почернената жена е сигурна, че с мъжа є ги чака дълъг развой в Софийския градски съд и на горните две инстанции, само че накратко споделя по този начин: “Съгласни сме да изтърпим всичко, само че не и килърът на нашата щерка и внучка да се отърве с лека присъда”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР