Виктор Троицки и Ернестс Гулбис изиграха най-добрия мач от първия

...
Виктор Троицки и Ернестс Гулбис изиграха най-добрия мач от първия
Коментари Харесай

Виктор Троицки надигра бойкия Ернестс Гулбис

Виктор Троицки и Ернестс Гулбис изиграха най-хубавия мач от първия кръг на Sofia Open 2018. Щастието се усмихна на сърбинът, който завоюва със 6-3, 7-6(2), 6-3 за 1 час и 53 минути. Победителят ще играе осминафинал с Денис Истьомин (Узбекистан).

 Адриан Андреев крепко изпоти Денис Истьомин, само че отпадна от Sofia Open
Адриан Андреев крепко изпоти Денис Истьомин, само че отпадна от Sofia Open

Младият българин не устоя душевен в края на мача

Троицки стартира доста мощно и като на смешка взе първите два гейма. Това окуражи неговия противник и тенисът, който се игра беше на доста високо равнище. Гулбис сервираше доста мощно и до нов пробив в сета не се стигна. Сърбинът го завоюва с 6-3 за 31 минути.

Във вторият сет всеки един от сервиращите беше решителен. Троицки завоюва единствено 7 точки, когато посреща, а Гулбис 6. Това докара до законосъобразен тайбрек.

В него латвиецът позволи мини пробив, само че по-късно диктуваше събитията и завоюва на 2. Частта продължи 45 минути.

 Снимка 338674
Източник:

В четвъртия гейм на втория сет Гулбис се изнерви и позволи да бъде продънен, откакто водеше с 40-15. При съдбовната точка латвиецът направи двойна неточност. Част от публиката изръкопляска и Гулбис отговори иронично със същото. След това беше въпрос на време Троицки да затвори мача след 6-3.

В залата имаше доста последователки, които въздишаха по атлетичното тяло на Виктор, без да се преценяват, че е фамилен с едно дете.

Срещата беше ръководена вещо от бразилеца Карлош Бернардеш, който предходната година реферира финала на Григор Димитров против Давид Гофен.

 Снимка 338670
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР