Виктор Орбан изглежда отново си е направил добре сметката: напоследък

...
Виктор Орбан изглежда отново си е направил добре сметката: напоследък
Коментари Харесай

Приятел на авторитарни режими: защо Орбан отиде на крака при Путин


Виктор Орбан наподобява още веднъж си е направил добре сметката: в последно време той все по-открито играе играта на съветския президент, само че знае къде би трябвало да спре. Дали пък Путин не си купува по този начин несъгласие в Европейски Съюз за наказания против Москва?

1 февруари 2022: Путин и Орбан подвигат наздравица в Кремъл

Предпочитан европейски сътрудник на какви ли не властнически режими: н. И двете страни извличат изгода от тези покупко-продажби. Орбан притегля вложения в страната си, а властелините в Москва и в Пекин потриват ръце, тъй като унгарецът непрестанно подлива по малко вода под единната позиция на Запада към Русия и Китай.
Редакцията предлага
Както в доста други обстановки, Орбан и в тази ситуация добре си е направил сметката какво бива и какво напълно не трябва вътре в Европейски Съюз и в НАТО – и е опънал пружината съвсем до разкъсване, само че не и оттатък. Защото, колкото и да се кълне в другарство пред, Виктор Орбан поредно поддържа и глобите на Европейски Съюз против Русия.

Играта на Орбан

Напоследък обаче той все по-открито играе играта на съветския президент, който заплашва мира в Европа. Унгарският външен министър хвали връзките на своята страна с Русия и подлага на критика Украйна; министърът на защитата слага под въпрос ; а самият Орбан се явява на крайници в Москва като добър другар на Русия и за премия получава съглашение за доставки на газ по цени, които са по-ниски от тези, които заплащат останалите европейски страни.

Така изниква и един настойчив въпрос: Дали пък, броени месеци преди изборите в Унгария, Путин не си купува възможното несъгласие, което Будапеща би могла да наложи върху?

Райнхард Везер, " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

Frankfurter Allgemeine Zeitung

www.faz.net

Всички права непокътнати

Frankfurter Allgemeine Zeitung GmbH, Frankfurt am Mai
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР