Виктор Емануил обвини Хуан Карлос, че през 1956 г. е

...
Виктор Емануил обвини Хуан Карлос, че през 1956 г. е
Коментари Харесай

Братовчедът на Царя пак скандализира монархиите из Европа

Виктор Емануил упрекна Хуан Карлос, че през 1956 година е умъртвил брат си Алфонсо
Синът Емануил Фелиберт замазва изцепката, изкарвайки татко си изперкал

Наследникът на италианската корона Виктор Емануил, който е пръв братовчед на нашия експремиер и цар Симеон Сакскобурготски, разбуни духовете из монархическите дворове из Европа с нечовешка изцепка. Той упрекна в прав текст някогашния крал на Испания Хуан Карлос I и татко на настоящия монарх в Мадрид Фелипе VI, че през 1956 година персонално е умъртвил с пистолетен изстрел по-малкия си брат Алфонс Бурбонски. Навремето гибелта на младия принц провокира страховит интернационален скандал, става свтовна нервност и тайнственост, раздухвана дълго от медиите.  Но в края на краищата кончината е оповестена за трагичен случай вследствие на създаден по нехайство изстрел при разчистване от Алфонс на персоналния му револвер. Сега обаче Виктор Емануил афишира на висок глас, че по-големият с четири години батко Хуан Карлос е претрепал персонално братчето си, прострелвайки го в челото, защото почнал да стреля за кеф слепешката на брега на морето в португалския курорт Кашкайш, където били дружно за Великден.

 „ Хуан Карлос беше този, който умъртви Алфонсо, аз бях там! “ – декларира наследникът на италианската корона отвън кадър в края на фотосите на трисерийния филм „ Принцът “ за „ Нетфликс “. Режисьорка на лентата е Беатрис Боромео Казираги, която освен е италианска благородничка по рождение, само че е и брачна половинка на принца на Монако Пиер Казираги. Та след приключването на следващия снимачен ден точно пред нея Виктор Емануил споделя версията си за гибелта на Алфонс Бурбонски, а тя записва скрито признанията му: „ Знам всичко, тъй като присъствах персонално – твърди 86-годишният в този момент първи братовчед на Симеон II. – Бяхме в заточение, в Португалия и ходехме постоянно да стреляме по консервени кутии на брега на морето пред Кашкайш. Точно там Хуанито се прецака грубо, защото простреля брат си и го умъртви. Името му беше Алфонсито. В интерес на истината не го простреля от упор, а през някакъв огромен дрешник, който инцидентно беше там, а дребният – зад него. Стопроцентов случай, само че по-късно Хуан Карлос скри револвера си вдън земя, с цел да не го подгонят. Скрих и аз моя, другояче като нищо можеха да кажат, че съм бил аз килърът. "

 Според падащите си по монархиите историци из Западна Европа, в случай че бъдещият крал е бил упрекнат през 1956 година в убийството на брат си, генералисимос Франсиско Франко никога нямало да го направи държавен глава на Испания през 1969 година Което пък значи, че страната нямаше да има и настоящия си монарх Фелипе VI-ти, а историята й през последния половин век можеше да наподобява по различен метод. Ето за какво мнозина публицисти най-много в Испания и Италия дефинираха изцепката на Виктор Емануил като чоплене на остарели рани, което не носи никому положително и може да провокира разтърсвания по високите етажи на властта на Иберийския полуостров.

Но случката сигурно ще закопае изцяло така и така мижавия престиж на самия италиански престолонаследник. Просто тъй като през годините  неговото име попада постоянно в шумни кавги, отвращавайки по този метод сънародниците му италианци от короната и монархията. Така да вземем за пример през 1976 година Виктор Емануил е умишлен за палач на 19 годишен немец до вилата си на средиземноморски о. Кавало и след години на тежки правосъдни процеси е оневинен. После, преди петнайсетина години, той бе забъркан в шумна спекулация за разпространение на елитни съветски проститутки в фамозното казино на италианския анклав в Швейцария – Кампионе.  Пак по същото време Виктор Емануил бе хвърлен за няколко месеца зад решетките в Италия за корупционни далавери, в това число поради фиктивен печалбарски план за строителство на детска болница в София.

Осъзнавайки ясно пагубните последствия върху имиджа на италианската кралска династия от изцепката на Виктор Емануил  по мотив убийството на Алфонс от брат му Хуан Карлос, синът Емануил Филиберт изясни на публицисти, че за жалост прикованият на инвалидна количка 86-годишен негов татко от време на време не бил в положение да си мери приказките и изпадал в много конфузни обстановки...   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР