Вижте защо не бива да се вдига наздравица с чаша

...
Вижте защо не бива да се вдига наздравица с чаша
Коментари Харесай

Вижте защо не бива да се вдига наздравица с чаша вода!

Вижте за какво не трябва да се подвига наздравица с чаша вода!

Със сигурност сте чували от някои хора, че в никакъв случай не би трябвало да вдигате наздравица с чаша вода. Въпреки, че това наподобява малко неуместно или като още една причина да ви убедят да пиете алкохол, зад това в действителност се крие антично поверие.

Това поверие датира от Античността. Именно античните гърци вярвали, че когато човек почине, душата му отива в подземния свят – при Хадес. Там имало една тъжна низина, обрасла с бледи диви цветя. След тази низина текли пет реки: ледения Стикс – реката на омразата, Ахерон – реката на болката, Кокитус – реката на тъгите, Флегетон – реката на огъня и Лета – реката на забравата.

Когато душата на умрелия отива при Хадес, тя пие от водата на Лета, с цел да не помни предишното и тъгите от предходния си живот.

Тези, които имат вяра в прераждането, в действителност имат вяра, че душите пият от водата на тази река, с цел да не помнят предишния живот и по този метод да бъдат готови за новия.

Смята се, че от това поверие произлиза и схващането, че в никакъв случай не трябва да се подвига наздравица с вода. Защото по този метод оня, който го прави, ще го връхлети неочаквана давност и орис по-лоша от гибелта, т.е. той ще се разболее от деменция.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР