„Виждам голяма мотивация за постигане на целите в коалиционното споразумение.

...
„Виждам голяма мотивация за постигане на целите в коалиционното споразумение.
Коментари Харесай

Петков: Исках да комуникирам на гражданите, че не може един ресторант да иска зелен сертификат, а МС – не

„ Виждам огромна мотивация за реализиране на задачите в съдружното съглашение. 90% съвпадане на цели имаше на договарянията “.

Това съобщи пред Българска национална телевизия в първото си публично изявление след встъпването в служба новият министър председател Кирил Петков.

Той призна, че се тормози от цените на тока. Освен това заподозря, че ще би трябвало да вземе „ не толкоз известно решение “ във връзка с имунизациите.

„ 3,6 милиарда са се ваксинирали “, съобщи Петков, който по-рано през днешния ден говореше за 8,6 милиарда – повече от цялото международно население.

„ Едно време имаше доста терзания за имунизациите, в този момент към този момент има доказателства, че са безвредни. Ако решим да сме със средноевропейските равнища, те са към 70%. Това няма да е наложително, а непринудено, осведомено решение “, съобщи новият министър-председател. Към момента имунизираните българи са едвам 30%.

„ Това, което аз желаех да споделям на българските жители – не може един дребен ресторант да изисква зелен документ, а институциите не. Докато има за заведенията за хранене, същото ще има и в Министерски съвет “, безапелационен беше той.

Петков непосредствено упрекна Иван Гешев, за това че след половин година закъснение от служебния кабинет, Брюксел върна за ново превръщане Плана ни за възобновяване.

„ Нашите европейски сътрудници ясно ни споделиха, че не може единствено бог да е над основния прокурор. Всички се убедихме, че съществуващият човек Иван Гешев, бихме го призовали да си подаде оставката, тъй като той се е потвърдил, че той не може да извърши упованията “, съобщи Петков пред Българска национална телевизия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР