Виждал съм взрив на кислородна бутилка и разрушенията са невероятни.

...
Виждал съм взрив на кислородна бутилка и разрушенията са невероятни.
Коментари Харесай

Експертът инж. Иван Каралеев посочи причината за взрива и пожара в "Пирогов"

Виждал съм гърмеж на кислородна бутилка и разрушенията са невероятни. По-скоро кислородът е доста мощен окислител и е довел до искра.

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия инж. Иван Каралеев, ръководител на Камерата на инженерите в капиталовото планиране, във връзка гърмежа и пожара в "Пирогов ", при който починаха двама души.

Според доктор Александър Симидчиев, пулмолог в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи кислородът самичък не може да се възпламени.

"Сам по себе си той не е рисков. Затова не са нужни специфични ограничения за една кислородна апаратура. Точките с О2 в една стая пускат малко като размер, би трябвало всички вентили да са отворени, с цел да има някакво засищане.

Трябва да се ревизира детайлно какъв е казусът - не е кой е отговорен, а да не се разреши в бъдеще да се случват такива неща ", съобщи още той.

"Една капчица профилактика е равна на един литър лекуване ", сподели лекарят.

По думите на инж. Каралеев количеството на О2 в една стая е доста малко.

"Трябва да се обърне внимание на обгарянията по стените и по коридора - това демонстрира горене на пластмаса и тъкани с неестествен състав ", изясни експертът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР