Виетнам забрани разпространението на филма Барби на американската компания Warner

...
Виетнам забрани разпространението на филма Барби на американската компания Warner
Коментари Харесай

Виетнам забрани филма Барби заради спорната карта на Южнокитайско море

Виетнам забрани разпространяването на кино лентата " Барби " на американската компания Warner Bros в страната поради демонстрацията в него на карта на Южнокитайско море, която поддържа териториалните искания на Китай в противоречивата акватория, оповестяват международните организации.

„ Ние не издаваме лиценз за разпространяване на американския филм „ Барби “ във Виетнам, защото той съдържа изображение на Южнокитайско море, което е обидно за управляващите на републиката “, цитира изданието заключението на филмовия отдел на републиката, което дава отговор за лицензирането и цензурирането на задгранични филми.

Китай от десетилетия спори с Бруней, Виетнам, Малайзия и Филипините за териториалната принадлежност на избрани острови в Южнокитайско море, в чийто шелф са открити обилни ресурси от въглеводороди. На първо място, става дума за архипелага Xisha (Параселски острови), островите Nansha (Spratly) и Huangyan (Scarborough Reef). През 2016 година Постоянният трибунал в Хага постанови, че Пекин няма изключителни права да управлява тази акватория.

Филмът " Барби " с Марго Роби и Райън Гослинг в основните функции трябваше да излезе на екраните на Виетнам на 21 юли. Това не е първият път, когато управляващите на републиката не разрешават разпространяването на американски филми заради, от тяхна позиция, неверен облик на Южнокитайско море. През 2019 година държавното управление изтегли от разпространяване анимационния филм на DreamWorks Everest, а предходната година забрани екшън кино лентата на Sony Uncharted по същата причина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР